София. Н. Ц. В. Княз Кирил Преславски участва в международната

...
София. Н. Ц. В. Княз Кирил Преславски участва в международната
Коментари Харесай

Княз Кирил Преславски: България се справи нелошо с прехода, отчитайки историческата тежест от предходни режими на управление

София. Н. Ц. В. Княз Кирил Преславски взе участие в интернационалната конференция на тематика: „ От комунизъм към капитализъм: Има ли завършек на прехода в Източна Европа? “, която се организира на 9 септември 2018 година в Oxford and Cambridge Club в Лондон. Това оповестиха от пресофиса на Негово Величество Цар Симеон II . Организатор на събитието беше Сдружението на младите българи в чужбина, родени след 1981 година – “Милениум Клуб България ”.
“Милениум Клуб България ” е съдружие на млади българи, родени след 01.01.1981 година, намерили своята професионална и/или академична реализация в чужбина, което беше учредено в двореца “Врана ” на 28.03.2016 година Визията на членовете на клуба е да бъдат патриоти без граници; да реализират задачите си с воля, твърдоглавие и мисъл; да не не помнят корените си и да бъдат единни. Целта на “Милениум Клуб България ” е да даде опция на българите в чужбина да работят за развиването на Родината и да основат мост сред тях и българската държавна администрация, бизнес, медии и общност. Мрежата на клуба съдържа понастоящем учредени комитети в София, Лондон, Париж, Милано, Виена, Франкфурт, Единбург и Ню Йорк.
Освен Княз Кирил Преславски, в полемиката се включиха: Д-р Василис Монастириотис (London School of Economics and Political Science), Д-р Шон Хенли (University College London), Д-р Кирил Дрезов (Keele University), Калоян Паргов- ръководител на Българска социалистическа партия – София,
преподаватели от реномирани университети в региона на социологията и политологията, стопански специалисти и политици.
Гост на конференцията беше и Н.Ц.В. Княз Борис.
Председателят на “Милениум Клуб България ” господин Румен Чолаков отговори на въпроса къде вижда България след половин век: “След 40-50 години виждам България като район от федерация на Обединена Европа, да вземем за пример Съединени европейски щати. Подобна на Съединени американски щати или даже по-добра конструкция е пътят напред, защото единственото бъдеще пред Европа е обединяването. ”
В заключителния панел от полемиката Княз Кирил Преславски акцентира, че по негово мнение България се оправи нелошо с прехода, отчитайки историческата тежест от предишни режими на ръководство.
Кампанията на “Милениум Клуб България ” за края на прехода ще продължи с конференция в София на 10 ноември 2018 година на тематика: „ Ако през днешния ден е краят на прехода, какво следва напред? “. На нея ще бъдат показани целите и задачите пред България за идващите 25 години през очите на младите българи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР