София Моно започва, театърът кани зрителите на среща под звездитеЕто

...
София Моно започва, театърът кани зрителите на среща под звездитеЕто
Коментари Харесай

„София Моно” започва, театърът кани зрителите на среща под звездите
„ София Моно ” стартира, театърът кани феновете на среща под звездите
Ето че настъпи момента, в който фестивала на моноспектаклите – „ София Моно 2018 ” се завръща за осми път с богата стратегия на нормалното му място – в уютния парк на Военна академия „ Г.С.Раковски ” в София.

Публиката може да се наслаждения на най-качествените театрални моно-постановки от афиша на столицата под намерено небе от 7-ми до 17-ти юли.

Осмото издание на фестивала на моноспектаклите – „ София Моно 2018 ” ще се организира от 7-ми до 17-ти юли тази година на нормалното му място – в уютния парк на Военна академия „ Г.С.Раковски ” в София.

Тази година в програмата на "София Моно" има гостуващ моноспектактакъл от Македония и Кино вечер взаимно със Сине Либри. За децата са планувани дневни работилници и срещи в парка - с вход свободен.

Ето я и програмата на „ София Моно 2018 ”:

Датите 8 и 12 юли са непокътнати за Камен Донев и неговите два емблематични спектакъла - “Възгледите на един преподавател за националното творчество ” /на 8 юли/ и "Възгледите на един преподавател за всеобщата просвета" /на 12 юли/.

9 юли е за представлението “Мъжът на жена ми ” - режисура на Мариус Куркински, създател Миро Гавран – Хърватия. Участват Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов, които ще ни покажат сериозните неща от живота погледнати от смешната им страна.

На 10 юли ще забележим и самият Мариус Куркински в “Черното пиле ”. Спектакълът, който ще ни остави без мирис е по разказите на Николай Хайтов - "Мерак", "Пазачът на Овесената нива" и "Черното Пиле". За него артистът получи не малко театрални оценки, а на сцената на “София Моно ” го чакаме с голямо неспокойствие.

На 11 юли в парка ще забележим и топ постановката "Грамофонът" на Виктор Калев. Авторският концерт-спектакъл показва автобиографични истории на артистът и български песни на обичани реализатори, изпяти и изиграни ослепително от него. Това ще е единствената опция да го забележим в София в околните месеци, тъй като всички дати на представлението до края на сеозна са изцяло разпродадени.

На 13 юли от Македония идва актрисата Оливера Аризанова – Монсбарт в основната роля на моноспектакъла „ Тя “. Ще я гледаме за първи път в границите на фестивала, след редица участия и награди в разнообразни театрални конгреси. Автор на текста е българката Даниела Колева, режисьор - Васил Михаил, постановката е на Народен спектакъл „ Антон Панов “ - Македония.

На 14 юли в програмата следва един от най-забавните моноспектакли – “Живак ” на артистът Димитър Живков. През този сезон представлението се изигра за 150-ти път и в случай че към момента не сте съумели да го видите – то в този момент е вашата опция да се срещнете с “Живак ” и то под звездите.

На 15 юли в програмата следва лятна Кино вечер - филмът бъде ще изберат от кинофестивала Сине Либри.

На 16 юли е ред на нашумялата режисура “Пилето, което споделя КУ ” на Иван Юруков. Сценарият е по сборниците с разкази „ Малкото име на дните ” и „ Тиква! ” на Александър Урумов, музиката е дело на Михаил Шишков – татко, а самият Иван Юруков се оправя отлично и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекост и премерено възприятие за комизъм, артистът показва героят си – нощен надзирател на конфиденциален склад, който в хода на спектакъла ще забележим в ролята на разнообразни симпатични и чудати персонажи.

Начало на вечерните представления е 21.00 часа.

На 10 юли, като част от детската стратегия на „ София Моно 2018 ” следва среща с писателката Юлия Спиридонова на тематика “Приказните създания от българският фолклор ”. А на 14 юли “Библиотека в парка ” ще е на ред. Начало на детските събития е 13.00 часа.

Организатори са Артишок и Столична община. Билети могат да се закупят още от Билетен център в НДК и партньорската мрежа. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР