София. Миннодобивната индустрия в България е важен фактор за икономическата

...
София. Миннодобивната индустрия в България е важен фактор за икономическата
Коментари Харесай

Зам.-министър Красимир Първанов: Миннодобивната индустрия има стратегическо значение за икономическата стабилност и енергийната сигурност

София. Миннодобивната промишленост в България е значим фактор за икономическата непоклатимост и енергийната сигурност. Това сподели заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, който взе участие в тържественото честване 65-ата годишнина от основаването на Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката .
Пред участниците в церемонията заместник-министър Първанов акцентира, че образованието в университета е на международно ниво и това дава постоянна основа за развиването на бранша. По неговите думи, професионализмът и напъните на целия екип на университета, с които обезпечават висококвалифицирани фрагменти за българския минерално-суровинен бранш, подсигуряват водещата позиция на страната в европейския рудодобив.
Заместник-министър Първанов посочи минерално-суровинният бранш като един от сполучливите образци за въвеждане на дуалното образование – механизъм, който подсигурява довеждане докрай целия цикъл на образование на квалифицираните фрагменти у нас, които стартират стажа си точно в МГУ.
От името на министъра на енергетиката Теменужка Петкова той сервира плакет за годишнината на висшето учебно заведение на ректора му - проф. доктор Любен Тотев.
В умозаключение заместник-министър Първанов акцентира, че единствено с обединените старания на цялото общество може да се реализиран устойчиви решения за бъдещето на промишлеността и отбрана на минния бранш на интернационално ниво, за обезпечаване на условия за неговото конкурентно и пазарно развиване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР