София. Министерството на външните работи ще окаже всяко необходимо съдействие,

...
София. Министерството на външните работи ще окаже всяко необходимо съдействие,
Коментари Харесай

МВнР предприема мерки в защита на обвинените български граничари

София. Министерството на външните работи ще окаже всяко належащо подпомагане, в границите на своите пълномощия, за позитивното разрешаване на случая с четиримата български граничари, упрекнати в убийството на турски нарушител през 2018 година Това стана ясно на среща в Министерство на външните работи сред заместник-министрите Тодор Стоянов и Георг Георгиев и депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева и Диана Саватева, оповестиха от пресцентъра на министерството.
Заместник-министър Стоянов осведоми, че посредством генералното консулство в Одрин са изпратени запитвания за информация по делото, както и че ще бъде поискано наличието на наш представител на правосъдните съвещания. Предприети са стъпки и във връзка с адвокатската отбрана, като ведомството е предложило на сънародниците ни юристи с опит в наказателните каузи.
„ Благодаря на Министерство на външните работи и на министър Захариева, която знам, че работи интензивно и е персонално ангажирана със случая “, акцентира Ивелина Василева.
„ В този случай би трябвало да се работи бързо, само че и доста деликатно, тъй като обстановката е деликатна “, посочи Георг Георгиев, който увери депутатите, че от страна на министерството ще бъдат подхванати всички вероятни ограничения. Той акцентира и нуждата от натоварен контакт сред виновните институции.
Диана Саватева, която предходната седмица се срещна с граничарите, разследвани в Турция посочи, че към този момент няма изясненост от турска страна на какъв стадий е делото. Тя показа, че упрекнатите са доста по-спокойни, защото усещат поддръжка от страна на българските институции.
Участниците се сплотиха към концепцията, че бъдеща среща в един по-широк формат, ще бъде потребна за всички заинтригувани страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР