София. Министерството на туризма отдава голямо значение на доброто партньорство

...
София. Министерството на туризма отдава голямо значение на доброто партньорство
Коментари Харесай

Министерството на туризма активизира партньорството с търговските ни представителства зад граница

София. Министерството на туризма отдава огромно значение на положителното партньорство със службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) в задграничните представителства на България. Разчитаме на тяхното подпомагане за организацията и провеждането на българското присъединяване в интернационалните туристически изложби. Службите могат да са доста потребни и в правенето на разбори за съответния пазар, което ще помогне да се задълбочат двустранните връзки в туризма – търсене, предложение, туристопоток, настройки на пазара и други Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на обичайна годишна среща на съветниците в българските СТИВ с управлението на Министерството на стопанската система и представителите на бизнеса, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.
Тя благодари на министъра на стопанската система Емил Караниколов за партньорството и заяви, че следва да бъде подписано съглашение сред двете институции за взаимна работа със СТИВ-овете в региона на туризма. Министър Ангелкова акцентира пред участниците в срещата, че Министерството на туризма е пред завършване на Инвестиционната карта в туризма у нас, която в най-скоро време ще бъде показана обществено пред комерсиалните специалисти и бизнесмените.
Поставяме фокус също върху дейностите, които подтикват развиването на деловите връзки с далечните и перспективните пазари. Като перспективни пазари Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации показва Китай, Япония, Индия, Близкия изток, Съединени американски щати и Канада и ние работим интензивно в тази посока, сподели Николина Ангелкова.
За първи път ще популяризираме България в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Лос Анджелис и Лас Вегас - онлайн и посредством билбордове. Потенциалът на страната ни като маршрут ще може да се види на знакови места в Ню Йорк в границите на два месеца. Ню Йорк е вселенски център, посещават го туристи от целия свят. Досега там не сме имали рекламни интензивности и не щеш ли ни следва взаимно с неговата община да изпълним това показване, заяви министър Ангелкова.
Тя уточни още, че във връзка с българското председателство на Съвета на Европейски Съюз министерството възнамерява значими прояви, които ще разкрият преимуществата на страната ни като целогодишна туристическа и капиталова дестинация. Водим диалози за взаимни артикули с нашите съседи, добави министърът на туризма и акцентира, че трансграничното съдействие в района може да го направи още по-търсен и конкурентен за близки и по-далечни пазари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР