София. Министерството на туризма и Университетът за национално и световно

...
София. Министерството на туризма и Университетът за национално и световно
Коментари Харесай

Министерството на туризма и УНСС ще подпишат споразумение за сътрудничество

София. Министерството на туризма и Университетът за национално и международно стопанство (УНСС) ще подпишат съглашение за съдействие. За това се споразумяха на работна среща министърът на туризма Николина Ангелкова и ректорът на висшето учебно заведение проф. д.ик.н. Стати Статев, оповестиха от пресцентъра на министерството .
Сред нашите съществени цели е да насърчаваме растежа на младежите в бранша, тъй като от тях значително зависят качеството на туристическите услуги и имиджът на страната ни. Искаме да задържим младежите в България, тук те да получават задоволително положително обучение и вероятности за развиване, акцентира министър Ангелкова.
Партньорството с УНСС планува да се употребяват доброволци от университета при реализацията на разнообразни събития, проведени от министерството. Ще бъдат привличани и студенти, които да сътрудничат на туристическата администрация за разнообразни профилирани изложби.
Проф. Статев изрече задоволството си от ефикасната работа на министерството за рекламата на България като целогодишна дестинация. На срещата бяха разисквани също опциите за приложение на цифровите технологии в туризма, планирането и създаването на планове, финансирани от Европейски Съюз, като се употребява опитът на катедрата по туризъм. Ще бъдат обменяни и положителни практики при подготовката на взаимни планове.
УНСС е подготвен да подкрепя министерството с новаторски хрумвания и разработки, свързани с мониторинг на другите типове туризъм, както и с икономическата аргументация на евентуални обекти от капиталовата карта на министерството. Коментирани бяха и опциите за поощряване на студентски стажове, както и обменът на студенти и образователни стратегии със страни, с които България поддържа дейни връзки в туризма.
УНСС е най-голямото и най-старо висше икономическо учебно заведение в България и Югоизточна Европа. Неговата катедра " Икономика на туризма " е основана през 1990 година с водеща компетентност " Туризъм ". В момента в нея се образоват над 750 студенти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР