София. Министерството на културата обяви конкурсна сесия по програма Помощ

...
София. Министерството на културата обяви конкурсна сесия по програма Помощ
Коментари Харесай

Министерството на културата обяви конкурсна сесия по програма „Помощ за книгата” за 2022 г.

София. Министерството на културата разгласи конкурсна сесия по стратегия „ Помощ за книгата ” за 2022 година Сесията е за финансиране на креативен планове в региона на книгоиздаването в направленията: българска и преводна художествена литература; българска и преводна хуманитаристика; литература за деца и юноши и културно завещание и модерна просвета, оповестиха от министерството.
В състезанието „ Помощ за книгата ” право да аплайват за финансово подкрепяне имат издателства и други юридически лица, вписани в Регистъра на културните организации по Закона за протекция и развиване на културата, в Регистъра на националните читалища и читалищни сдружения по Закона за националните читалища и в Регистъра на публичните библиотеки по Закона за публичните библиотеки.
Финансовата помощ, за която се кандидатства за един план, не може да надвишава 5 000 лв..
Нямат право да аплайват културни институти и организации, които не са изпълнили изискванията по други контракти с Министерството на културата.
С цел реализиране на по-широко разпространение на осъществените планове, като част от документите за конкурсната сесия е прибавен и план на стандартизиран контракт (образец), който ще се подписа с бенефициентите. В него са планувани клаузи, свързани със отговорности на изпълнителя по контракта, които се състоят в следното: изпълнителят следва да популяризира книгата в комерсиалната мрежа, да извърши две представяния на книгата в разнообразни обитаеми места и да изготви най-малко пет изявления по отношение на изданието в обществените мрежи.
Краен период за подаване на плановете на адреса на Министерството на културата - до 1 август в това число.
За спомагателна информация: Отдел „ Регионални действия ”, тел.: 02 94 00 930.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР