София. Министерският съвет отпуска 3 497 835 лева безвъзмездна помощ

...
София. Министерският съвет отпуска 3 497 835 лева безвъзмездна помощ
Коментари Харесай

България помага на страни от Западните Балкани, Източното партньорство, Близкия Изток, Африка и Азия с проекти за 3 497 835 лева

София. Министерският съвет отпуска 3 497 835 лв. безплатна помощ за финансиране на планове в страни от Западните Балкани, Източното партньорство, Близкия Изток, Африка и Азия. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
Проектите подхождат на географските и секторни посоки на Средносрочната стратегия за помощ за развиване и филантропична помощ на Република България за интервала 2020 - 2024 година с приоритет върху страните от Западните Балкани и Източното партньорство. В тези райони ще бъдат финансирани общо 59 плана на стойност 3 212 308 лв..
В Република Северна Македония и Черна гора поддръжката е ориентирана към обезпечаване на универсално здравно покритие и достъп до качествени здравни услуги, а в Сърбия и Албания - към подкрепяне на социално-икономическото развиване.
В Косово, Босна и Херцеговина, Украйна, Грузия и Азербайджан ще бъдат осъществени планове, свързани с обезпечаване на приобщаващо и качествено обучение, а в Република Северна Македония, Сърбия, Албания - със отбраната и гарантирането на правата на индивида със особено внимание към дамите, децата и хората с увреждания.
Акцент измежду утвърдените за финансиране оферти в Армения и Украйна е създаване на административен потенциал и социална ангажираност за подсилване върховенството на закона и реализиране на демократични промени. В Молдова, Република Северна Македония и Грузия ще бъдат осъществени планове и в региона на междукултурния разговор и културно-образователния продан.
В района на Близкия изток и Северна Африка ще бъдат финансирани 6 плана на обща стойност 162 957 лв.. Те са ориентирани към поощряване на процеса на имунизация против Коронавирус -19 в по-изолирани райони и измежду уязвими групи (Мароко), обезпечаване на приобщаващо и качествено обучение (Ирак. Тунис), обезпечаване на устойчива претовареност за дами (Йордания) и на културния и учебен продан (Ливан).
Африка на юг от Сахара се включва за първи път в политиката за помощ за развиване на Република България с 6 плана на обща стойност 59 998 лв.. В Намибия ще бъде подкрепена сферата на опазването на здравето, а в Ангола и Нигерия - на образованието. С един план страната ни ще финансира закупуване и снабдяване на здравно съоръжение във Виентнам.
Средствата са от бюджета на Министерството на външните работи, предопределени за публична помощ за развиване и филантропична помощ. Изборът на плановете, осъществен дружно със страните бенефициенти, е в сходство със дилемите на българската външна политика, измежду които са подсилване европейската вероятност на страните от Западните Балкани, стимулиране социално-икономическото развиване на страните сътрудници, инвестиция в сигурността и стабилността на страните от прилежащите на България райони.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР