София. Министерският съвет одобри позицията на Република България за участие

...
София. Министерският съвет одобри позицията на Република България за участие
Коментари Харесай

Одобрена е българската позиция за участие в предстоящата неформална среща на министрите на образованието и младежта

София. Министерският съвет утвърди позицията на Република България за присъединяване в Неформална среща на министрите на образованието и младежта на 27 януари 2022 година в гр. Страсбург, Франция, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет. Срещата е проведена от Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което е избрало следната тематика за разискване: „ Младите европейци като пълноправни артисти в Европа: за по-зелена и по-устойчива Европа “.

Конкретни въпроси, които ще бъдат разисквани са: Кои са главните провокации, с които би трябвало да се оправим, с цел да подкрепим и обучим младежите, с цел да са способни да бъдат дейни жители за една по-устойчива Европа; Как най-общо гласът на младежите може да бъде чут по-добре при създаването на обществени политики.

Акцентите в позицията, с която България ще взе участие, са: Ролята и смисъла на неофициалното образование и доброволчеството в поддръжка на формалното обучение и за основаването на общественост от виновни млади граждани; Необходимостта младежите да получат опция за присъединяване в качествено гражданско обучение, насърчаващо демократичните полезности, осигуряващо осведоменост, умения за медийна просветеност, отсяване на подправените вести и познаване на политическия и публичния подтекст, с цел да могат да вършат избори и да взимат осведомени решения за едно по-устойчиво бъдеще на локалната общественост, на страната и на Европа; Използването на налични и разпознаваеми канали за информация - обществени мрежи, онлайн платформи, посредством привличане на водещи фигури (инфлуенсъри) за разпространение на значими за младите и страната тематики.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР