София. Министерският съвет одобри позицията на България и мандата за

...
София. Министерският съвет одобри позицията на България и мандата за
Коментари Харесай

Одобрена е българската позиция за предстоящото заседание на Съвета на ЕС по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, част „Здравеопазване“

София. Министерският съвет утвърди позицията на България и мандата за нейното показване в постоянно съвещание на Съвета на Европейски Съюз по претовареност, обществена политика, опазване на здравето и потребителски въпроси, част „ Здравеопазване “, което ще се организира на 7 декември 2021 година Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

В раздел „ Незаконодателни действия “ се чака министрите на опазването на здравето да одобрят Заключения на Съвета по отношение на подсилване на Европейския здравен съюз. Документът предизвиква координираните дейности на страните членки на Европейски Съюз в четири основни области за построяването на мощен и резистентен Европейски здравен съюз - новаторски решения за устойчиви здравни системи; досегаемост и съществуване на лекарствени артикули и медицински изделия; световно здраве; битка с рака.

Акцент в полемиката на министрите ще бъде подложен върху настоящата обстановка с COVID-19 и бъдещите дейности на Европейски Съюз. България ще очертае настоящите провокации, свързани с имунизирането на популацията, използването на бустерни дози, даването на надеждна информация за жителите по отношение на имунизациите, бъдещето на цифровия Коронавирус документ, шерването на ваксини с трети страни, последващите ограничения по границите на страните членки.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР