София. Министърът на туризма Стела Балтова разговаря с Патриша Шулц,

...
София. Министърът на туризма Стела Балтова разговаря с Патриша Шулц,
Коментари Харесай

Министър Стела Балтова разговаря с автора на книгата „1000 места, които е добре да видите преди да умрете“ Патриша Шулц за възможностите за туризъм в България

София. Министърът на туризма Стела Балтова беседва с Патриша Шулц, американски публицист и създател на международния бестселър „ 1000 места, които е добре да видите преди да умрете “. Книгата е преведена на десетки езици и са продадени милиони копия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма .

Патриша Шулц пътува като публицист по целия свят повече от 25 години и разгласява прекарванията си в разнообразни списания за пътешествия и пътеводители. Целия си насъбран досега опит тя влага в тази книга, чието написване й лишава 7 години.
Пред своя посетител министър Балтова показа опциите за туризъм в България като открои някои от най-интересните обстоятелства за България.

" Страната ни е доста богата на минерални извори и предлага благоприятни условия за водолечение, поради което доста гости идват у нас ", изясни министърът. " У нас е най-горещият гейзер в Европа - в Сапарева баня, който е 103 градуса и най-високият планински връх на Балканите - Мусала ", описа за климатолечението в България. Розовата котловина е един от знаците ни и по тази причина нашето туристическо лого е роза, а от няколко години България е международен водач по произвеждане на лавандула. И още забавни обстоятелства, които министър Балтова показа пред своя събеседник за културно-историческото ни завещание и опазването му, за най-старото златно находище в света, намерено във Варна, за вкусната присъща локална кухня, както и че България предлага винен туризъм, като във всички краища на страната има условия за винопроизводство, а сортовете мавруд, необятна мелнишка лоза и гъмза са доста присъщи за България.

" Много млади пътешественици избират България за своя дестинация ", разяснява Патриша Шулц. По думите й доста инфлуенсъри и блогъри от Съединени американски щати тази година са избрали Варна и България за своя дестинация. Шулц уточни, че за тях тук е раят, тъй като имат „ целия пакет “ - просвета, археология, храна, отношение, освен това на доста налична цена, която им разрешава да останат за по-дълъг интервал от време. Патриша Шулц разяснява последната си книга, в която споделя за аргументите, поради които пътува. „ Всеки пътува по разнообразни аргументи и за мен тези аргументи са доста. Да имаш нещо в сърцето и мозъка си е едно, само че пробвай се да го напишеш на един лист, това е огромното предизвикателство “, показа авторката на международния бестселър, същински справочник за пътешественици.

В диалога си с българския министър световноизвестната писателка показа, че харесва Балканите, само че едвам в този момент открива България. Пътуването й до страната ни я е въодушевило с нови хрумвания, които да показа и даде обещание изненади в своя бъдеща книга.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР