София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща за

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща за
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с генералния директор на Der Touristik

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща за подготовката на сезон Лято 2018 с Ролф-Диетер Малтцан, шеф на немската туристическа компания Der Touristik, оповестиха от пресцентъра на министерството . Ръководителят на един от най-големите международни туроператори дойде в София, с цел да показа резултатите от приключващия летен сезон 2017 към този миг. На срещата бяха разисквани и перспективните и бъдещите цели за задълбочаване на съдействието сред двете страни.
За интервала януари-юли, по данни на Министерството на туризма, страната ни е била посетена от 453 хиляди немски туристи, с което отчитаме растеж от 8,8% в съпоставяне със същия интервал за предходната година. Това съобщи министър Ангелкова по време на срещата с шефа на Der Touristik. „ И тази година отчитаме мощен растеж от Германия, което ни подтиква да работим още по-целенасочено за развиването на немския пазар “, добави още тя. Министърът акцентира, че главните маркетингови и рекламни цели за сезон Лято 2018 са увеличението на размера на входящия туристопоток, високата добавена стойност на туристическите артикули, превъзмогване на сезонността и привличане на високоплатежоспособни туристи от генериращи пазари, измежду които е и Германия. „ Адекватното и добре планувано маркетиране на страната ни е значително за одобряването на България като топ туристическа дестинация “, сподели още тя.
От своя страна Малтцан акцентира, че България стартира да се възприема като дестинация, която предлага първокласен туристически артикул, което доста покачва и търсенето на страната ни от немските консуматори. В хода на срещата той показа идните цели и цели, които Der Touristik ще предприеме за предлагането на дестинация България на своите клиенти.

Концернът DER Touristik със седалища във Франкфурт на Майн и Кьолн е част от REWE Group и произлиза от някогашните REWE Touristik и DERTOURS, а от 2013 година действа под новотo име Der Touristik. Der Touristik е третият по величина по оборот туроператор в Германия с над 200 туристически бюра в Източна Европа, 80 в Швейцария и 49 Kuoni Stores във Англия. С 16 представителства – сред които известни марки като Dertour, ITS, Kuoni, Apollo Exim Tours, – Der Touristik Group залага на разнообразието. 25 експерти като Kirker или Manta Reisen, които обслужват изключително значими и претенциозни целеви групи, окомплектоват цялостната картина на предлаганите предложения. Отличен е през 2016 година с World Tourism Award за неизменност в самодейността „ DER Welt verpflichtet “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР