София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с ръководството на Съюза на екскурзоводите в България

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с управлението на Съюза на екскурзоводите в България от град Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . Най-старата екскурзоводска организация у нас е основана през 1990 година, означи ръководителят на УС Христина Неделчева.
Министър Ангелкова посочи огромното значение на екскурзоводската специалност за разпространение на страната ни и срещна представителите на организацията с целите в работата на министерството. " Поставяме сериозен фокус върху вътрешния туризъм и в съдействие с общините ще работим за разпространение на по-неизвестни, само че извънредно скъпи туристически забележителности, акцентира тя. Регионите са съхранили неповторими занаяти, ритуали и културни обичаи. В това отношение посредничеството на екскурзоводите е доста скъпо ", изясни тя.
Министър Ангелкова открои значимостта на специалността за откриване благосъстоянията на културата на България, като приветства упоритостта на организацията в тази активност да бъдат привлечени повече младежи.
Представителите на Съюза на екскурзоводите показаха убеждението си, че посредством звено за надзор в туризма ще се подсигурява качеството на туристическия артикул. Те приведоха обстоятелства, че сходни структури работят в множеството развити туристически страни.
На срещата бяха разисквани благоприятни условия, които да показват по-пълно благосъстоянията на културно-историческите обекти пред българските и задграничните туристи. Екскурзоводите, вписани в Националния туристически указател, показаха желанието да подкрепят с опита си за обзор на готовността на туристическите обекти в страната преди началото на дейните сезони.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР