София. Министърът на туризма доц. Стела Балтова проведе работна среща

...
София. Министърът на туризма доц. Стела Балтова проведе работна среща
Коментари Харесай

Министър Стела Балтова проведе работна среща с представители на туристическия бизнес

София. Министърът на туризма доцент Стела Балтова организира работна среща с необятен кръг от представители на туристическия бизнес, с цел да разиска оптималното систематизиране на част от средствата, които се отпускат целево за поддръжка на бранша с признатите промени в държавния бюджет. Основна тематика на срещата бе създаването на скица за държавна помощ в границите на отпуснатите 30 млн. лева, според член 112 от Закона за държавния бюджет, който планува финансовата помощ за предприятия със спад в оборота над 30 на 100, по отношение на оборота си от 2019 година и безплатна помощ до 30 хиляди лева Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма .

Допустими претенденти са работещите в бранша микро, дребни и междинни предприятия. Средствата ще се разпределят на симетричен принцип, осведоми министър Балтова. И разясни, че незабавно след приемането на бюджета е стартирано създаването на схемата, с цел да може оптимално бързо да се стигне до нотификация на Европейска комисия.

Тема на диалозите бе и идният зимен сезон, като представители на бранша сложиха въпрос за набелязване на съответни ограничения за протичането му и разясниха, че още занапред би трябвало да стартира подготовката. Друг акцент в полемиката бе по какъв начин да се насърчи имунизационната акция, с цел да може бизнесът да продължи да работи. Обсъдени бяха и други работещи ограничения, които сега страната ползва за поддръжка на бранш туризъм.

Представителите на организациите показаха, че би трябвало да се обмислят и обсъдят разнообразни разновидности, които да доведат до отпадане на рестриктивните мерки за част от тях. Те обясниха, че има разнообразни образци в други страни, в които са открити решения дейностите да не се стопират. Министър Балтова уточни от своя страна, че ще бъде инициирана среща с способените институции в най-кратки периоди, на която да бъдат сложени тези оферти. Предстои и нова среща с бизнеса в границите на седмицата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР