София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проведе работна

...
София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проведе работна
Коментари Харесай

Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов се срещна с президента на Турския олимпийски комитет проф. д-р Угур Ерденер

София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов организира работна среща с президента на Турския олимпийски комитет проф. доктор Угур Ерденер. Двамата разискаха идните Летни олимпийски игри в Токио, които стартират на 23 юли.Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта .

Кузманов и проф. Ерденер разясниха още измененията, които са нужни в бранша, с цел да се съобрази спортът с новото време и другите ползи на младите. Двамата разискаха навлизането на модерните технологии в спорта, както и желанието на Международния олимпийски комитет надпреварите на най-големия състезателен конгрес да бъдат още по-атрактивни за телевизионното разгръщане на Олимпийските игри. По време на диалозите беше изтъкната значимостта от съдействие сред България и Турция, което да докара до повишение на квалификацията на треньорските фрагменти в двете страни и провеждането на подготвителни лагери за спортистите. Изтъкната беше и значимостта на равенството сред половете в спорта.

В знак на почитание Андрей Кузманов връчи на проф. Угур Ерденер почетен плакет на Министерството на младежта и спорта.

Министър Кузманов е в Истанбул, с цел да вземе присъединяване в първа среща на министрите, отговарящи за спорт, по линия на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Тя ще се организира на следващия ден (09.06), като измежду тематиките от дневния ред ще бъдат новите благоприятни условия, които се откриват пред страните, основани на районното развиване и съдействие посредством сплотяващата мощ на спорта и динамичността на младежта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР