София. Министър Стела Балтова участва в пленарни разговори в рамките

...
София. Министър Стела Балтова участва в пленарни разговори в рамките
Коментари Харесай

Министър Стела Балтова разговаря с министъра на външните работи на Чешката република Якуб Кулханек за активизиране на туристопотока между двете страни

София. Министър Стела Балтова взе участие в пленарни диалози в границите на двустранна среща сред министрите на външните работи на България и Чехия – Светлан Стоев и Якуб Кулханек. Заедно със заместник-министъра на опазването на здравето Тома Томов бяха разисквани изискванията за допустимо най-лесното и безвредно пътешестване на туристи сред двете страни. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма .

Беше разисквана опцията чешките туристи да могат да влизат на територията на България 22 дни след слагането на първа доза ваксина, без да се постанова да остават в карантина или да показват отрицателен тест. Обмисля се решение в тази посока.
Министър Якуб Кулханек заяви, че към 50% от популацията на страната му е с сложена първа доза ваксина и изрази вяра за скорошни ограничения, които да облекчат пътуванията на чешки туристи до България. „ Това ще бъде една доста добра вест за тези чехи, които приготвят отпуската си и се двоумят, вест, която ще ги убеди да изберат точно България за своя дестинация, “ сподели той.
Преди пандемията, през 2019 година чешките туристи, посетили страната ни, са 189 хиляди, а през предходната година – едвам една четвърт от това число. Беше изразена вярата равнищата от 2019 да бъдат надминати. Министър Балтова заяви, че сред България и Чехия за лятото са планувани 160 полета за Варна и към 700 за летище Бургас.
Министър Балтова увери госта, че България остава сигурна и гостоприемна дестинация, а връзките сред двете страни се основават на дългогодишни обичаи и непосредственост. Тя го осведоми, че имунизационният развой на личния състав в туризма протича интензивно и всеки работещ в бранша има избор измежду 4 обезпечени типа ваксини. Министерството на туризма подхваща редица начинания - като два идни журналистически тура, както и цифрови интензивности, които да разпространяват дестинация България на чешкия пазар. А през февруари във Варшава беше намерено туристическо посланичество на България, което обслужва и Чехия. Участниците в срещата показаха задоволството си от постигнатите резултати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР