София. Мими Христова беше изключително щастлива, след като спечели четвърта

...
София. Мими Христова беше изключително щастлива, след като спечели четвърта
Коментари Харесай

Мими Христова: Това беше моят ден!

София. Мими Христова беше извънредно щастлива, откакто завоюва четвърта олимпийска квота за дамите и шеста за българската битка за Игрите в Токио 2020. Тя за повторно ще взе участие на олимпиада след Рио 2016.

" Чувството е неповторимо! Това беше моят ден! Не мога да кажа коя страст у мен е по-силна, когато станах европейска шампионка или в този момент като завоювах квотата. Несравнимо е! На всяко съревнование човек се стреми да е на първото място. Сега да се порадвам на триумфа, пък на следващия ден като пристигна ще го мислим финала. С Елис Манолова и различен път сме се борили ", сподели Христова минути след успеха си в " Арена Армеец ".

Националката особено благодари на треньора Петър Касабов за напъните, които поставя за целия тим. " В София атмосферата беше невероятна, макар че нямаше аудитория. Друго си е да бориш на българска земя. Не съм възнамерявала да удрям по подобен безапелационен метод. Ако си бях споделила по този начин да се случи, евентуално нямаше да стане. Много съм щастлива, че отивам за повторно на олимпиада. Разбира се, че има разлика тогава и в този момент. На предходните игри бях в друга категория, в този момент не ми се постанова да смъквам категория, даже би трябвало да пояждам повечко. А и в Рио, когато си по-млад, повече се страхуваш. Сега съм много по-опитна, по-спокойна. В Токио потеглям да край! ", добави Христова.

Селекционерът Петър Касабов също беше изключително благополучен от триумфа на Мими Христова.

Наставникът разкри, че безапелационната й победа идва 10 дни, откакто тя е получила инфектиране на остаряла контузия на лакътя. Но с помощта на напъните на лекарския екип, и особено на доктор Стефан Стругаров, Христова е съумяла да се възвърне за решителния шампионат.

" Подготовката за олимпиадата стартира от 17 май. Беше доста тежко, тъй като на този финален шампионат нямахме право на неточности. Доволен съм от тези четири квоти. Вече всичко е ясно коя, къде, в коя категория ще бъде. Но не желая да избързвам и да споделям нещо. Като му пристигна времето публично ще бъде оповестено от федерацията. Само скърбя, че не съумях да оказа помощ на Мария Оряшкова да завоюва квота. Не ни стигна времето за нейната подготовка, още малко ни трябваше... ", съобщи Касабов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР