София. Меморандум за сътрудничество между групите за приятелство в парламентите

...
София. Меморандум за сътрудничество между групите за приятелство в парламентите
Коментари Харесай

Меморандум за сътрудничество между групите за приятелство в парламентите на България и Армения беше подписан в Народното събрание

София. Меморандум за съдействие сред групите за другарство в парламентите на България и Армения беше подписан в Народното събрание. Парламентарна делегация, водена от ръководителя на Групата за другарство Армения – България в Националното заседание на Армения Джема Багдасарян, е на посещаване в България по покана на ръководителя на Групата за другарство България – Армения Николай Тишев. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
В документа представителите на групите за другарство в двете законодателни институции акцентират значимостта на по-нататъшното развиване на обичайните другарски връзки сред народите на България и Армения и на задълбочаването на интерпарламентарното съдействие, ориентирано към разширение на двустранните връзки в политическата, търговско-икономическата, обществената, филантропичната и други сфери.
С меморандума народните представители от групите за другарство се ангажират от време на време да обменят информация за настоящата законодателна активност на парламентите на двете страни, да развиват интерпарламентарното съдействие сред България и Армения като основават основа за по-нататъшно задълбочаване на връзките в политическата, социално-икономическата, културната и други области от съвместен интерес.
По-рано арменската делегация беседва със заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов. Той акцентира, че България и Армения развиват деен политически разговор в дух на другарство и доброжелателност. Подписването на меморандум за съдействие сред групите за другарство е сладкодумен израз за волята на парламентаристите от нашите страни за по-тясно и резултатно съдействие сред законодателните институции, означи Емил Христов. Заместник-председателят на Народното събрание съобщи, че това е стъпка към по-нататъшно задълбочаване и развиване на двустранните връзки в редица сфери.
Председателят на Групата за другарство България - Армения в Народното събрание Николай Тишев означи положителните връзки и дейния политически разговор сред двете страни и изрази вяра те да продължат да се развиват и на парламентарно равнище, и на равнище изпълнителна власт. Има необработен капацитет в икономическата област, би трябвало да работим за увеличение на комерсиалния стокообмен, съобщи той. Николай Тишев акцентира, че България поддържа своевременното одобрение и поредно осъществяване на новото Споразумение за всеобхватно и разширено партньорство на Европейски Съюз с Армения.
Председателят на Групата за другарство Армения – България в Националното заседание на Армения Джема Багдасарян акцентира, че меморандумът сред парламентаристите на двете страни е израз на техния блян за подсилване и разширение на парламентарното съдействие. Тя изрази признателност за утвърждението от Народното събрание на Споразумението за всеобхватно и засилено партньорство сред Европейския съюз и Европейската общественост за атомна сила и техните страни членки и Република Армения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР