София. Малко вероятно е Великобритания или нейните съюзници да изпратят

...
София. Малко вероятно е Великобритания или нейните съюзници да изпратят
Коментари Харесай

The Independent: Mалко вероятно е Великобритания да изпрати войски, ако Русия нахлуе в Украйна, предупреди Бен Уолъс

София. Малко евентуално е Англия или нейните съдружници да изпратят войски в Украйна, в случай че тя бъде нападната от прилежащата й Русия. Това предизвести министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс, цитира думите му английският вестник The Independent .

Американското разузнаване твърди, че Русия е разположила към 70 000 бойци покрай границата с Украйна и е почнала да възнамерява възможна инвазия при започване на идната година.

Уолъс и украинският министър на защитата Алексей Юрийович Резников издадоха взаимно изказване на 16 ноември, в което обявиха, че са „ загрижени “ от скупчването на съветски военни край границите на страната. „ Обединеното кралство стои един до друг с народа на Украйна и ще продължи дългогодишната си решителност да го поддържа “, бе добавено в изказването.

Но в изявление за Spectator Уолъс съобщи, че Киев „ не е член на НАТО, тъй че е доста малко евентуално е някой да изпрати войски в Украйна, с цел да провокира Русия “.

„ Не бива да се майтапим с хората. Украинците са наясно с това “, добави той в коментар, представен от The Times преди публикуването на изявлението.

Попитан дали това значи, че Украйна е сама, Уолъс отговори: „ Всички можем да помогнем за построяването на потенциал, само че до известна степен Украйна не е в НАТО и по тази причина вършим всичко допустимо дипломатично да кажем на Путин да не прави това “ (да влиза в Украйна).

По-рано министър-председателят на Англия Борис Джонсън заплаши съветския президент Владимир Путин със „ обилни последствия “ за Москва, в случай че нейните военни нахлуят в Украйна.

Премиерът приказва по телефона с Путин в понеделник, с цел да удостовери уговорката на Обединеното кралство към териториалната целокупност на Украйна и да предизвести, че всяко дестабилизиращо деяние на Москва би било „ стратегическа неточност “.

Кремъл отхвърли да приготвя инвазия и упрекна държавното управление в Киев, че подклажда напрежението в района посредством разполагане на нови оръжия.

Двете страни са в несъгласие от 2014 година, когато съветските сили анексираха Кримския полуостров и поддържаха сепаратисткия протест в Източна Украйна.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР