София. Кръводарителска акция организираха младежите от структурата на ГЕРБ в

...
София. Кръводарителска акция организираха младежите от структурата на ГЕРБ в
Коментари Харесай

Младежи от ГЕРБ-Бургас организираха кръводарителска акция

София. Кръводарителска акция проведоха младежите от структурата на ГЕРБ в Бургас, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Така те се отзоваха на апела на Отделението по трансфузионна хематология в МБАЛ-Бургас. Преди няколко дни стана ясно, че запасите от всички кръвни групи са мощно понижени и има потребност от доброволци. Инициативата поддържа и националният представител Галя Василева, която е член на Националния изпълнителен съвет на Младежката конструкция на ГЕРБ и учредителен секретар на цялата младежка организация в страната. В акцията се включиха още Николай Василев - ръководител на МГЕРБ-Бургас и общинският консултант Антон Берданков.
„ Надяваме се с персонален образец да предизвикваме хората да поддържат Кръвния център и да дарят кръв. Ситуацията е притеснителна изключително в дейния летен сезон, когато в Бургас има доста почиващи от страната и чужбина, нуждаещи се от кръвопреливане. Чрез своя доблестен жест жителите могат да оказват помощ за спасяването на човешки живот. Какво по-хубаво от това? “, показа бургаският народен представител Галя Василева.
Станимир Христов, който е член на младежите, първи подари кръв през днешния ден. Той показа, че и различен път се е включвал в сходна самодейност и го прави с огромно предпочитание. От МГЕРБ приканиха с изключение на структурата на партията в региона и всички жители да се включат интензивно за подкрепяне на Отделението по трансфузионна хематология. То доставя с кръвни съставки всички лечебни заведения в област Бургас.
Кръвният център в Бургас е с работно време от 07.30 до 14.00 в делнични дни, като при поръчка има дежурни екипи, които могат да поемат кръводарители и следобяд, както и в почивните дни. Желаещите да дарят кръв би трябвало да са на възраст от 18 до 65 години, в положително здравословно положение и да носят със себе си документ за идентичност - персонална карта. Кръвният център в Бургас се намира в постройката на ДКЦ 1.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР