София. Книгата Шапката на Ниночка или Културата като мощен финансов

...
София. Книгата Шапката на Ниночка или Културата като мощен финансов
Коментари Харесай

Книгата Шапката на Ниночка или Културата като мощен финансов инструмент на проф. Любомир Халачев бе представена в Литературния салон на АБВ

София. Книгата " Шапката на Ниночка или Културата като мощен финансов инструмент " на проф. Любомир Халачев бе показана в Литературния салон на АБВ, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

С представянето на книгата се дава старт и на есенния Литературен салон на АБВ.

Представянето на книгата стартира водачът на АБВ Румен Петков. Той означи, че в този алманах има няколко неща, които на пръв взор ги разбираме, само че когато са по този начин осмислено, синтезирано и ясно поднесени, те добиват плът.

" Добиват това наличие, до което би трябвало да се допре всеки от нас, който желае да имаме интелигентно общество, уважавани институции и просперираща страна. В тази книга в действителност на броени страници е казано за нашето обучение и просвета това, което за 30 години не сме чули в нашите Народни събрания. В тази книга е написано какво е образованието за една нация, какво е културата и културно-историческото завещание за една нация и за една страна, какво би трябвало да бъде нашето отношение нетолкова и освен като бюджет, а като почитание и респект към тях ", сподели още Румен Петков.
Той разгласи, че е прочел книгата предходната седмица.

Румен Петков обърна внимание на един миг от книгата на проф. Любомир Халачев. Той засяга текста, в който се споделя по какъв начин Микеланджело завършва творбата си Мойсей и го е блъснал по коляното с думите " Говори ".

Той разяснява още, че общуването сред нас доста куца и в началото си е мислил да се подари една такава книга на 240-те бъдещи депутати. Румен Петков напомни метода на другарство в 46-ото Народно заседание и означи, че на депутатите в Народното събрание не би трябвало да им се споделя: " Говори ", а " Млъкни ".

От своя страна проф. Любомир Халачев сподели, че книгата е събрала размишления, есета, които са съответно насочени към културата, към киното първоначално и изобщо за живота.

Проф. Халачев акцентира, че културата не е ходенето на опера или по музеите един път в месеца.
" Може би минимум е това, а метод на другарство. Ако културата изчезне изобщо от нашия живот, ние няма да умрем незабавно, само че ще стартираме доста тежко да живеем и след доста малко време ще стартираме да решаваме въпросите с тояги по улиците ", сподели още проф. Халачев.

По думите му атмосферата на културата е доста фина. " Културата последователно последните 30 години изчезва. Ако не я задържаш, в случай че не я насаждаш непрестанно в обществото, тя изчезва ", сподели още създателят на книгата.

Според него най-важното, че да се поддържа връзка обикновено, би трябвало да можем да си приказваме.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР