София. Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на състоянието

...
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на състоянието
Коментари Харесай

Кметът Йорданка Фандъкова провери състоянието на река Искър

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова направи инспекция на положението и равнището на река Искър във връзка със снеготопенето и преваляванията. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община .

На инспекцията, която се организира през днешния ден при мостовите уреди на Южната дъга на " Околовръстен път ", участва и шефът на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ Красимир Димитров. Общинската „ Аварийна помощ и предварителна защита “ дружно с екипите на " Напоителни системи " следят равнищата на река Искър. Извършва се планово следено изпускане на язовир " Панчарево ", който се стопанисва от " Напоителни системи " и чийто води се вливат в река Искър.

Екипите на общината вършат обходи на терен. Извършва се и следено изпускане на общинските язовири – " Мърчаево ", " Мрамор " и " Суходол 2 ". Реките на територията на Столична община текат в коритата си и няма заплаха от разливи.

Постоянно наблюдаване се прави и посредством системата за следене на речните равнища, която стопанисва спешната дирекция на общината.
Системата включва 30 точки по поречието на реките и водоемите в Столична община и се състои от безжична сензорна мрежа от измервателни станции за премерване в действително време на равнището на водните количества. Системата прави ранно предизвестие за предварителна защита от разливи.
Системата разполага и с камери за видеонаблюдение, които дадат опция за непрекъснато наблюдаване на равнището на бент. „ Суходол “ и коритото на р. Перловска в зоната сред ул. „ Шипка “ и ул. „ Мизия “. Тя подава информация в действително време за равнището и скоростта на повишаване на водното равнище, както и интензитета и количеството на падналите дъждове.

Станциите разполагат и с опция за снимане и изпращане на снимков материал.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР