София. Живеем във време, в което технологиите и дигиталният свят

...
София. Живеем във време, в което технологиите и дигиталният свят
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова към Съвета на децата: Бъдете непримирими с агресията във всичките ѝ форми

София. „ Живеем във време, в което технологиите и цифровият свят са неизменима част от живота ни. Възползвайте се от тях, само че не допускайте те да ви обсебят и да господстват в всекидневието ви. Бъдете непримирими към експанзията във всичките ѝ форми и сигнализирайте държавните институции при случаи на принуждение “. С тези думи заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова се обърна към участниците в първият за тази година Съвет на децата към Държавната организация за протекция на детето, оповестиха от Правителствената осведомителна работа .
Вицепремиерът прикани участниците с държанието си да дават персонален образец. „ Покажете на своите връстници приемливост, съпричастност, сърдечност, отстояване на публично значими дела, нулева толерантност към несправедливостта, неграмотността и безделието “, съобщи Николова. Тя акцентира, че членовете на Съвета на децата са част от гражданското общество и дружно с представителите на държавните институции могат да създадат заобикалящата ги среда по-благоприятна.
В рамките на форума бяха включени образования за сигурността в цифрова среда с представители на ГДБОП, работа с мобилно приложение за отбрана на децата в интернет и стратегия за юношески водачи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР