София. Изпълнихме задълженията си, предстои да направим анализ на изминалите

...
София. Изпълнихме задълженията си, предстои да направим анализ на изминалите
Коментари Харесай

Александър Андреев, ЦИК: Изпълнихме задълженията си, предстои да направим анализ на изминалите избори

София. Изпълнихме отговорностите си, следва да създадем разбор на миналите избори. Това сподели на конференция ръководителят на ЦИК Александър Андреев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Брифингът е с оглед признатите през днешния ден решения, с което завършват периодите, в които ЦИК би трябвало да разгласи окончателните резултати от извършените избори. ЦИК разгласи определените народни представители, като даде опция на 24 от тях от кой регион да влязат. Те предоставиха заявките си и с днешното решение ги обявихме, като на тяхно място обявихме идващите. С това ЦИК извърши задължението си и разгласи имената на определените народните представители от 45-ото Народно събрание “, съобщи Андреев.
Той посочи, че някои от определените са отказали да встъпят и са били размени със идващите в листата.

„ Независимо от появилите се настройки, че заради разнообразни аргументи, а точно тежката конюнктура с пандемията, комплицираните изборни книги, ние изпълнихме нашите пълномощия и отговорности според ИК “, сподели още той.
„ Това нямаше да е допустимо без усърдната работа освен на членовете и администрацията на ЦИК, само че на РИК, на СИК, които поеха най-голямата тежест в тези сложни избори с оглед ситуацията в страната “, добави Александър Андреев.

„ Благодаря за отличната съгласуваност с Министерски съвет, Областните администрации, Общините по отношение на организацията на изборите “, уточни той.

„ Пред ЦИК предстоят две съществени неща – да се издаде бюлетинът, според ИК и да създадем разбор на изборите. Да забележим къде биха могли да се създадат добави оферти пред законодателя “, добави Александър Андреев.

Мариела ЧЕПЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР