София. Информационните кампании за възможностите, които дава Европа, да започнат

...
София. Информационните кампании за възможностите, които дава Европа, да започнат
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова: Младите хора трябва да участват активно при взимане на решения за тяхното бъдеще

София. Информационните акции за опциите, които дава Европа, да стартират още от главното учебно заведение - за просветителните стратегии, за присъединяване на младежите в процесите на взимане на решения за тяхното бъдеще и в изборите за европейски институции, за това по какъв начин работят те и какви права и отговорности ни носи европейското поданство.
Тази и други хрумвания споделиха с министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова участниците в интернационалния юношески семинар „ Насърчаване на младежкото присъединяване в изборите за Европейски парламент ”, оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 . Министърът откри събитието, което се организира в Националния юношески дом в София. Проявата се провежда по стратегия „ Еразъм плюс “ на Европейската комисия и от Съюза на европейските федералисти взаимно с Европейското придвижване и Националната студентска конфедерация.
„ Много е значимо младежите освен да са осведомени за работата, задачите и функционалностите на европейските институции, само че и да им бъде дадена опция да вземат участие интензивно, да показват мнение и да се усещат, като неразделна част от взимането на решения за тяхното бъдеще ", сподели министър Лиляна Павлова пред участниците в събитието.
В тази връзка министърът предизвика участниците в конференцията с въпроси: „ В какво вярвате? Какво желаете политиците да вършат, с цел да ви привлекат в дебата за вашето бъдеще? Какво ще ви накара да бъдете по-активни и да участвате в изборите?». Сред препоръките, които получи от младежите, бяха за усилване на осведомителните акции и рекламата за стратегия „ Еразъм " и Корпуса за взаимност, и на доброволчеството като идея и благоприятни условия, тъй като в учебните заведения и в обществото като цяло няма положителни обичаи в това отношение, съгласно тях.
Министърът за Българското председателство показа пред студентите и достиженията на Българското председателство в региона на младежките политики и в подтекста на дебата за бъдещето на Европейски Съюз.
„ Приехме рамки и правила и за усилване на присъединяване на жителите в изборите за Европейски парламент, за финансирането на партиите и за привличане на жителите по-близо до Европейски Съюз. Имаме законодателните рамки, само че никоя от тях няма да е добра, в случай че нямаме връзката с хората ", сподели министър Лиляна Павлова. Според нея е по-важна е положителната връзка сред политиците и взимащите решения с гласоподавателите. „ Имаме 6 месеца, през които е значимо да намерим път към младежите и да ги предизвикваме да бъдат по-активни, въвлечени в дебатите и стимулирани да вземат участие в изборите ", добави тя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР