София. И тази година Музикалният театър в София ще зарадва

...
София. И тази година Музикалният театър в София ще зарадва
Коментари Харесай

Музикалният театър в София показва любимите музикални приказки на децата oт 3 до 25 юли

София. И тази година Музикалният спектакъл в София ще зарадва своята най-млада аудитория с обичаните им музикални приказки в Кино „ Кабана “ в парка на НДК. Това оповестиха от пресцентъра Общината . Събитието се реализира с поддръжката на Столична община - Лятна стратегия.

От 3 до 25 юли от 11.00 часа, съвсем всяка събота и неделя, на лятната сцена децата на София ще се срещат с вълнуващите завършения на пакостника Ян Бибиян, изобретателния котарак Шарл, хитрата Лисица и Петлето, което обича своя татко...Вълка. А какво ще се случи с една капризна принцеса, в случай че бъде целуната от свинар?

На 3 юли (събота) и 25 юли (неделя) от 11.00 часа дребните фенове ще проследят приключенията на един огромен палавник в музикалното фентъзи. В него Ян Бибиян се сприятелява с дяволчето Фют, попада в подземното царство на Великия вълшебник Мирилайлай и след доста завършения съумява отново да се върне на горната земя. Детският мюзикъл „ Ян Бибиян “ е основан особено за трупата на Музикалния спектакъл от композитора Димитър Вълчев. Мюзикълът за деца е по едноименната повест на Елин Пелин. Либрето – Димитър Димитров, режисьор – Явор Радованов, пиано – А. Ангелова. Участват: Боряна Йорданова, Божанка Груева, Теменужка Трифонова, Георги-Маноел Димитров, Георги Ханджиев, Александър Василев, Тодор Велков, Ася Цветанова, Десислава Тодорова, Николай Димов, Галина Радева, Кремена Георгиева.

На 4 юли (неделя) и 24 юли (събота) от 11.00 часа надарените актьори на Музикалния спектакъл с доста музика, танци и цветни изненади ще показват мюзикъла по претекстове от обичаната приказа на Шарл Перо „ Котаракът в чизми “. Нима има някой, който да не е чувал за оня чудноват котарак, хитроумен и приказлив, с шапка с голямо перо, който оказва помощ на своя безпаричен другар Жан да се ожени за най- красивата принцеса? А има ли по-голямо премеждие от това с ария да преминеш през всички трудности с най-верния си другар?
Музикана е на Жул Леви. Либретото по приказката на Шарл Перо е на Сабина Тянкова. Режисьор - Калина Ангелова, музикален акомпанимент - Ирена Аврамова и Анна Ангелова. Участват: Павлина Петкова, Денко Проданов, Елица Красимирова, Александър Василев, Светлана Иванова, Георги-Маноел Димитров, Деница Шопова, Лъчезар Лазаров, Сердикий Попов, Никола Кабрузов

На 10 юли (събота) и 18 юли (неделя) от 11.00 часа ще бъде показан детския мюзикъл – по приказката на Андерсен „ Принцесата и свинарят “. Една занимателна и поучителна история за капризната принцеса и принца, който става свинар, с цел да потвърди, че в живота по-ценни са същинските неща като аромата на розата и песента на славея. Спектакълът е по приказката на Андерсен „ Свинарят ”. Музика - Юлиян Слабаков, либрето - Панчо Панчев- Дядо Пънч, режисьор – Юлия Маринова, сценограф – Евгения Раева, пиано – Ир. Аврамова. Участват - Боряна Йорданов, Иван Христов Деница Шопова, Людмила Козарева, Александър Василев.

Само на 11 юли (неделя) от 11.00 часа детският мюзикъл ще опише за хитрата лисица и един сив вълк, който всички мислят за неприятен. Вълкът би трябвало да отгледа дребното златно петле, излюпено от яйцето, открадното от Лисицата. И за всеобща изненада на горските жители Петлето назовава Вълка собствен татко, тъй като за него той е най-хубавият, най-умният и най-смелият... баща. Вълкът е благополучен, тъй като най-сетне се е намерил някой да го обича.

Спектакълът е по музиката на Вячеслав Улановски, либрето – Владимир Орлов и режисьор – Юлия Маринова, пиано – Ир. Аврамова. Участват - Тодор Велков, Деница Шопова, Зорница Дамянова, Таня Гошева, Кремена Георгиева, Галина Иванчева, Божанка Груева.
Билети през уеб страницата на Музикалния спектакъл -, на касата на театъра (тел. 02/ 943 19 79), а в деня на спектакъла – час преди началото в Кино „ Кабана ”.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР