София. Християните отбелязват църковния празник Въведение Богородично, посветен на християнското

...
София. Християните отбелязват църковния празник Въведение Богородично, посветен на християнското
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на християнското семейство

София. Християните означават църковния празник Въведение Богородично, отдаден на християнското семейство и на християнската юноша.

В Константинополската черква празникът е въведен през седми век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата черква - от папа Григорий Единайсети през 1374 година.

Според Светото писание на този ден тригодишната Мария е заведена от родителите си в Йерусалимския храм и е отдадена в служение на Бога. Този ден става знак на въвеждането на младежа в храма, в лоното на църквата и вярата, и на християнското семейство, чийто първопример са Дева Мария и брачният партньор й - праведният Йосиф.

На Въведение Богородично православната черква предлага на родителите да водят децата си на свещенодействие, да им описват за вярата и библейските събития и по този начин да ги възпитават в християнски дух, показва Българска телеграфна агенция.

По това какво е времето на днешния ден, народът гадае какво ще е то през цялата последваща година. Ако времето е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е изсъхнало, а плодородието - едва. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото - дъждовно, а реколтата - богата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР