София-град отново е в жълта зона по ниво на заболеваемост

...
София-град отново е в жълта зона по ниво на заболеваемост
Коментари Харесай

COVID картата: София-град мина в жълто

София-град още веднъж е в жълта зона по равнище на заболеваемост от COVID-19.

Това демонстрират настоящата карта на разпространяването на инфекцията с систематизирани данни от Националния център по заразни и паразитни заболявания. Периодът е 14 дни, на 100 хиляди души население.

101,34 на 100 хиляди е заболеваемостта в столицата, сочат данните.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/covid-ob;asti.png " border= " 0 " alt= " " width= " 740 " height= " 333 " /> Заболеваемостта на 100 хиляди души по области за 14 дни.

Останалите области на страната са в зелена зона.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/covid tests.png " border= " 0 " alt= " " width= " 740 " height= " 333 " /> Броят на правените проби дневно от януари 2021 година до в този момент. Вижда се наклонността за мощен спад на тестването. Източник Единен информативен портал.

Заболеваемостта от коронавирусната зараза в страната е 51 на 100 хиляди души население. Тя остава ниска, само че през последните дни се регистрира, че стартира да се повишава. Заради дребния брой проби, които се вършат, картината на Коронавирус разпространяването евентуално е малко изкривена. Експертите предизвестяват, че през идващите седмици може да се чака по-голям растеж на случаите и нова вълна, само че към този момент няма данни, че тежестта на протичането на болестта ще е по-голяма. Добрата вест е, че смъртността остава на доста ниски равнища - 0,62 на 100 хиляди души приблизително за страната за 14 дни като доста области регистрират и нулев брой умряли от Коронавирус.

По данни на картата за епидемиологичната конюнктура, разграничена на пет района и указваща заетостта на болничните кревати за лекуване на пациенти, инфектирани с COVID-19, всички области се намират в най-ниския стадий - нула.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР