София Годжа триумфира в дебютното спускане за сезона в Световната

...
София Годжа триумфира в дебютното спускане за сезона в Световната
Коментари Харесай

Годжа спечели първото спускане за сезона при жените в Лейк Луис

София Годжа победи в дебютното втурване за сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите, което се организира в канадския зимен център Лейк Луис. Италианката изпревари Корин Сутер от Швейцария и представителката на Австрия Корнелия Хютер надлежно с +0.04 сек и +0.06 сек .
София Годжа (ц) изпревари Корин Сутер (л) и Корнелия Хютер (д).
Състезанието бе извънредно оспорвано, като в последна сметка една от най-силните състезателки в дисциплината в последните години Годжа съумя да стигне до триумфа. Италианката бе над всички в Лейк Луис и предходната година, когато завоюва двете спускания . " Много съм щастлива от резултата си през днешния ден, само че в случай че би трябвало да бъда откровена, не съм удовлетворена от представянето си. Не беше толкоз чисто и съвършено. Развълнувана съм за на следващия ден, тъй като през днешния ден не бях толкоз съвършена, в действителност ", сподели Годжа, за която това бе 18-а победа за Световната купа и 12-а в спускането.

Топ 10 допълниха още Мирям Пухнер (Австрия), Илка Щухец (Словения), Нина Ортлиб (Австрия), Кира Вайдле (Германия), Елена Куртони (Италия), Йоана Хелен (Швейцария) и Жасмин Флури (Швейцария). Три състезателки не финишираха, а една не започва - американката Лорън Макуга.

Годжа поведе със 100 точки в класирането за Малкия бистър глобус в дисциплината, пред Сутер и Хютер. Днес следва второто втурване при дамите, което още веднъж ще се организира в Лейк Луис, а в неделя следва и супергигантски слалом. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР