София. Глобалният лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите

...
София. Глобалният лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите
Коментари Харесай

VMware България оборудва своя иновативен офис за 2500 души с дигитално сградно решение на Schneider Electric

София. Глобалният водач в областта на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес подвижност VMware Bulgaria избра интегрираното решение за сграден мониторинг и ръководство посредством платформата EcoStruxure™ на Schneider Electric™, водач в цифровата промяна на енергийното ръководство и автоматизацията. Това оповестиха от пресцентъра на Interimage . Системата е внедрена в най-пълния си вид за сграден мениджмънт като оптимално решение за мониторинг и ръководство на сградните и сериозните съоръжения в новия офис на VMware за над 2500 души, ситуиран върху повърхност от над 30 200 кв. м в Garitage Park, София. Проектът е извънредно значим за компанията, защото офисът в София е главен хъб за разработки и нововъведения на VMware в район ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и е измежду топ три основни нейни стратегически развойни центрове в международен мащаб. В него взимат присъединяване консултанти от Англия, дизайнери от Турция, българска компания за планов мениджмънт, както и доста чиновници на VMware, основани в България, Съединени американски щати, Англия и други страни. Самата архитектура на цялостното решение е дело на локалния екип на Schneider.

Специалистите на VMware избират да внедрят интегрираната система за сграден мониторинг и ръководство EcoStruxure™ Building Operation. Офис постройката е оборудвана с последно потомство сградни контролери от серията SmartX Automation Server Premium. Основните VRF системи към нея са интегрирани по BACnet протокол, като оповестяват повече от 15 000 параметъра, спадащи единствено към ръководството на ОВиК системата. По част IT постройката разполага с контролна платформа EcoStruxure DataCenter Expert, която цели непрекъсваемост и надеждност на електрическата сила паралелно с високите условия за киберсигурност към всеки детайл от IT инфраструктурата. Интегрираността на решенията включва ръководство и следене на работното осветяване за оптимален самостоятелен комфорт и продуктивна среда. Но също по този начин от голяма важност е и системата за спешно и евакуационно осветяване, която генерира автоматизирани доклади и спомага за съблюдаване на безвредни условия. Така с внедряването на платформата се реализира оптималната еластичност и варианти за ръководство на климатизацията, вентилацията, осветлението и всички системи, които се грижат за комфорта в офис средата. В същото време по този метод се подсигурява и сигурността на личния състав и надеждната работа на оборудванията.

Работното осветяване се ръководи по KNX протокол (предимно по присъствие), а спешното по DALI протокол. И двата детайла се интегрират естествено (native integration) към главната платформа EcoStruxure Building Operation 3.0 (EBO), която на процедура ръководи всички здания на територията на Garitage Park, където е сбъднат и цялостен първокласен и количествен мониторинг на употребяваната сила през платформата Power Monitoring Expert (PME). Двете системи работят в безспорен синхрон, генерирайки доклади за ползване по цели на потребителите (отопление, осветяване, вентилация, IT оборудване), навреме сигнализират за настъпило проблематично събитие и натрупат данни, които могат да се употребява за реализиране на превантивна поддръжка и да бъдат основа на комплицирани ръководещи логаритми, с които да се улесни цялостната поддръжката на оборудванията в постройките и да се понижи фрапантно продължителността на всяка една допустима щета.

„ Системната архитектура на решението за сградна автоматизация сплотява най-критичните източници на информация и разрешава надзор над витално значими параметри като микроклимат, осветеност, надеждност на електрозахранването и съгласуваност на подсистемите. То е неповторимо с обстоятелството, че всяка подсистема може да съществува безусловно без значение, само че в същото време предпочитано подчинявайки се на централизираната контролна логичност, заложена в EcoStruxure Building Operation. Това от своя страна облекчава потреблението и поддръжката на постройката, спомага за това тя да има верен енергиен профил и обезпечава проследимост на всички значими равнища. Ефективността на решенията за автоматизиране на здания не идва от разполагането и четенето на доста източници на информация, а от потреблението на вярната информация за виталните параметри на постройката в верния миг от нейната употреба, “ разяснява Димитър Манков, систематичен проектант за решения „ Сградна автоматизация “ за Югоизточна Европа в Schneider Electric.

„ Наред с общото софтуерно равнище, което трябваше да реализираме, с цел да сме в крайник с задачите си за резистентност и цифровизация, за нас беше значимо да имаме и еластичност. Това, което постигнахме, е ръководство и мониторинг от всяко едно място, без нужда от наличие в офиса плюс доста добра визуализация на обособените системи, което разрешава лесна ориентировка, мониторинг и ръководство. Имаме доста гъвкава DALI система за офисно осветяване с опция за ръководство по сензори за осветеност и придвижване, основаване на графици при нужда, както и димиране, което основава удобна работна среда. От гледна точна на поддръжка и надграждане доста значима е опцията за прибавяне на логаритми, които да автоматизират процесите и също по този начин опцията за консолидиране на допълнителнo построени системи “, разясняват от VMware.

За Schneider Electric:
Schneider Electric е водач в цифровата промяна на енергийния мениджмънт и автоматизацията в домовете, постройките, центрове за данни, енергийната инфраструктурата и промишлеността. С наличие в над 100 страни Schneider Electric е водач в енергийния мениджмънт – приблизително и ниско напрежение, енергийната сигурност и автоматизацията. Вярваме, че хората и сътрудниците са това, което прави Schneider Electric сполучлива компания, и че стремежът ни към нововъведения и резистентност подсигурява, че електрическата енергия е налична (Life Is On) на всички места, за всеки и когато и да е.
Schneider Electric участва в България от 1990 година посредством марките Merlin Gerin и Telemechanique, които през 1993 година се сливат в едно комерсиално посланичество. През 1998 година Schneider Electric основава свое дъщерно сдружение в София – Шнайдер Електрик България ЕООД. През 1999 година компанията купува обособена част от завода за електроапаратура в гр. Перущица.
През 2007 година Schneider Electric открива нов цех в гр. Пловдив, като главната му устременост е произвеждане на прекъсвачи. Инвестицията е в размер на 22 милиона евро и включва застроена повърхност и нови индустриални мощности. Производството на Schneider Electric в България е от изключителна значителност за развиването на компанията в световен мащаб.
През 2019 година заводът на Schneider Electric в България получи Smart Factory документ – най-високия вътрешен стандарт на групата за индустриално произвеждане, автоматизация и дейно ръководство на процесите. Фабриката у нас е една от най-големите и съвременни индустриални бази на компанията в Европа и става първата и единствена Smart Factory на Schneider Electric за цяла Източна Европа. Над 65% от процесите в нея са напълно автоматизирани, а екипът не стопира внедряването на нови технологии. Със документа заводът Schneider Electric в България се трансформира в демонстрационен Smart Factory център за 14 страни.

Можете да научите повече на:.

За VMware България
VMware, световен водач в областта на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес подвижност, стартира своята активност в България през 2007 година. VMware България съумява да се наложи като главен хъб за разработки и нововъведения в район ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и основен стратегически развоен център за VMware в международен мащаб. Също по този начин сполучливо трансформира офиса от R&D локация в мултифункционален екип, фокусиран върху развойна и оперативна активност и професионални услуги.
С хетерогенен екип от гении от над тринадесет националности, в българския офис се основават основни артикули и решения за някои от най-големите международни компании. Специалистите в София разполагат с богата експертиза в региона на виртуализацията, ръководството и автоматизацията на виртуални инфраструктури, възобновяване на данни при злополучие, анализиране на огромни масиви от данни, кибер сигурност, а екипите в областта на финанси, бизнес обмисляне се уголемяват през последните години.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР