София. Френското председателство е ключова възможност за Европа.Това съобщи евродепутатът

...
София. Френското председателство е ключова възможност за Европа.Това съобщи евродепутатът
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Френското председателство е ключова възможност за Европа

София. Френското председателство е основна опция за Европа.Това заяви евродепутатът Илхан Кючюк, оповестиха от офисът му . Кючюк открои три целта, измежду които задължението към Западните Балкани. По време на дебатите през днешния ден в Европейския парламент, евродепутатът Илхан Кючюк се разгласи в поддръжка на френското ротационно председателство, което стартира на 1 януари 2022г. По думите му това е основна опция за Европа, тъй като в рецесии актуалните Европа има потребност от единение, повече от всеки път.

„ Възстановяване, мощ, принадлежност – мотото на френското председателство, което разказва днешната Европа, изправена пред здравната рецесия, възхода на нападателни непознати сили и климатичните промени. Европа разчита на единение, с цел да преодолее тези тежки времена и всички ние имаме потребност от по-ефективен Съюз. “, безапелационен бе Кючюк.

Евродепутатът открои три целта, които съгласно него са основни за 6-месечното председателство на Франция.

„ Първо - построяването на същински европейски суверенитет и стратегическа автономност. На второ място е задължението към Западните Балкани и страните от Източното партньорство. Ангажирането със Западните Балкани е най-хубавата инвестиция в сигурността, полезностите и европейските ползи. Тези страни са историческа и географска част от Европейски Съюз и заслужават да бъдат част от днешния Съюз. И на трето място е Конференцията за бъдещето на Европа – това не е упражнение по слушане, това е план, който може да зададе посоката за развиване и възобновяване на Европейски Съюз “, съобщи съпредседателят на АЛДЕ пред депутатите в Екологичен потенциал.

Дебатите на членовете на Парламента стартираха откакто президентът на Франция Еманюел Макрон показа пред тях целите на ротационното председателство на Франция.

Само преди месец френският държавен глава оповести мотото на председателството.

" Възстановяване, мощ и принадлежност ", с което акцентира какъв би трябвало да бъде европейският отговор за справяне с провокациите, задаващи се пред Съюза. По думите му в целите на председателството влизат промяна на Шенгенското пространство, опит за разрешаване на двустранния въпрос сред България и Северна Македония, почтена за всички европейци минимална работна заплата и ограничения, свързани с климатичните промени, както и основаването на обединен европейски пазар. В своето изявление Макрон акцентира също значимостта на професионално тъждество сред мъжете и дамите и битката с дискриминирането.

„ Френското председателство ще бъде председателство на насърчаването на нашите полезности. Краят на правовата страна би значело произвол, както и връщане към властнически режим. Ние желая е да укрепим нашите европейски полезности. Време е да открием дебата, с цел да може Европа да стане демократична, културна и просветителна велика мощ, която се гордее със самата себе си. Можем да го реализираме, тъй като имаме средствата и волята, с цел да го създадем. “, съобщи Макрон пред депутатите.

Френският президент означи постигнатия прогрес в региона на защитата, както и потребността от софтуерен суверенитет. По думите на президента пандемията ясно сподели, че суверенитета на Европейски Съюз не са празни приказки и Съюза съумя да потвърди това с имунизационния си проект.

В поддръжка на френското председателство се разгласи и Стефан Сежурне, ръководител на „ Обнови Европа “. По думите му неговата политическата група ще поддържа френското председателство в името на по-справедлива търговия и почтена минимална работна заплата за всеки европеец. Сежурне предложи две начинания за европейците:

„ Искаме френското председателство да е мотив за пакт „ Симон Вейл “ в поддръжка на равенството сред половете и Европа на младежта. Искаме да има платформа за европейските младежи за работа, стаж и образование. Ще се борим за бъдещето и за това да ускорим европейския график. Ще бъдем постоянно отсреща – желаеме зелена, свободна Европа, горда и суверенна. “, приключи Сежурне.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР