София Филм Фест във ВАРНА започна силно и убедително като

...
София Филм Фест във ВАРНА започна силно и убедително като
Коментари Харесай

Ето какво остава да видим до края на София Филм Фест във Варна

София Филм Фест във ВАРНА стартира мощно и безапелационно като показа някои от хитовите заглавия, наградени от най-известните и престижни кинофестивали по света. Дните до края на изданието ще зарадват почитателите на качественото кино с още няколко неповторими творби, почтени за величествен край на тазгодишното издание на фестивала.

Ето и какво остава да забележим до края:

Днес във ФКЦ- Варна, са прожекциите на " Изключителният: Моят Годар “ и ексцентричната българска продукция " 8’19 “ “ -  по новелите на Георги Господинов, основан от надарените режисьори: Кристина Грозева, Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надежда Косева, Теодор Ушев, Владимир Люцканов.

На 21 март – сряда, феновете ще могат да гледат спечелилия на огромните награди на Бон’17 и Сънданс’17 – " Убийство в Кайро “, както и кино лентата - притежател на премията на журито от фестивала в Кан - " Нелюбов “ на Андрей Звягинцев,. На 22-ри март - четвъртък следват фантастичната история " Луната на Юпитер “ и завладяващият роман за  доверието, любовта и пристрастеността - " Другият ухажор “ на Франсоа Озон.

В последния ден от фестивала – 23 март - петък, феновете ще могат да се допрян до две красиви любовни истории - филмите " За тялото и душата “ на унгарския режисьор Илдико Енеди и " Потапяне “ на изключителния Вим Вендерс.

На 24 март – събота, варненци ще могат да се допрян до новите мозъци на киното в " Екран за нови кинематографисти “. Сред заглавията на късометражните ленти са участващият в конкурсната селекция на " Златна роза “ 2017 " Jump Cut " на Румен Русев и Васил Коцев, " Питбул “ на Васил Богданов, " Разчистване на дрешника “ на Самуил Гълъбов, с присъединяване на Явор Борисов, " A place for everything "  на Свилен Славов.

В програмата намират своето справедливо място и филмите " Аве, брат ми? “  на Стефан Господинов, " Спътник “ на Радослав Радославов и " За килима “ на Йоана Венелинова, които са част от са част от Артин Вижън Филм Академи.

Прожекцията ще се състои от 19:00 часа в бар " Памперо “ с вход свободен.

Деветото издание на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА впечатлява с блестяща и завладяваща селекция, сплотяваща заглавия с друг взор върху безконечни проблеми, които се трансформират в новото обичано кино прекарване за ценителите на качественото кино.

Билетите за всички филми от фестивала са в продажба касите на ФКЦ на постоянна цена от 8лв, 6лв. за учащи, студенти и хора в неравностойно състояние и 5лв. при закупуване на 5 или повече билета. Билетите могат да се закупят и онлайн.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР