София. Двама от лидерите на националния ни отбор по волейбол

...
София. Двама от лидерите на националния ни отбор по волейбол
Коментари Харесай

Карягин и Вълчинов: Мечтаем за медал от световното, тренировките с мъжкия национален отбор ни помагат много

София. Двама от водачите на националния ни тим по волейбол за мъже до 21 години – Денис Карягин и Самуил Вълчинов оповестиха, че имат обща фантазия – орден от идното Световно състезание. България е хазаин на шампионата на планетата до 21 година от 23 септември до 4 октомври дружно с Италия, като мачовете у нас ще се проведат в зала „ Левски София “.

„ Мечтите ни са да вземем орден от международното, да зарадваме всички хора, които, дай боже, да бъдат пуснати да са с нас в залата “, съобщи Денис Карягин.

„ С всеки минал ден тръпката става все по-голяма, международното наближава, усещаме какво ни следва. Да вземем орден е фантазия на всеки от нас. Това ще остане спомен вечно. Ще е скъпо “, сподели Самуил Вълчинов.

Интересно преливане на работата си с националния тим и клубната кариера направи Карягин, като това още веднъж е обвързвано с големите му упоритости за международното. След отличен сезон с „ Нефтохимик “ перлата на родния волейбол подписа контракт с „ Веро Волей “ (Монца) и ще играе в най-силното клубно състезание – италианското.

„ Дай боже след сполучливи мачове на международното в България да достигнем до финалната четворка в Италия и да си остана непосредствено там “, сподели с усмивка Денис.

Карягин и Вълчинов споделиха, че тренировките, които организират с мъжкия ни държавен отбор им оказват помощ извънредно доста. Както е известно, двамата бяха извикани от селекционера Силвано Пранди да се готвят с мъжете. Признават, че и самите те стават все по-сработени, а получават и още по-голямо самочувствие и умения преди дуелите от Световното до 21 година

„ Изключително огромна страст е да се играе Световно състезание в България. Надяваме се, че в залата ще има и аудитория, която да ни поддържа и ще се постараем да стигнем допустимо най-далеч. Фактът, че упражняваме с мъжкия народен тим доста ни оказва помощ. Играем с хора, които са на допустимо най-високо равнище. И имаме достойнството да се учим от тях “, съобщи Карягин.

Той добави, че по време на карантината му е било ужасно мъчно без волейбол, който доста му е липсвал. „ Сега съм доста благополучен, че мога да упражнявам и да играя международно състезание в България “, сподели още Карягин.

Посрещачът на „ Левски “ Самуил Вълчинов съобщи, че построяването на зала „ Левски София “, а в добавка – и опцията да играе Световно състезание тъкмо в своя нов волейболен дом за него е сбъдната фантазия.

„ Със сигурност на противниците ни няма да им е елементарно тук и се надявам да покажем на какво сме способни. Дългата пауза беше шокираща. Може би сега не го осъзнаваме напълно, само че след години ще си спомняме единствено хубавите страсти от Световното състезание вкъщи. Но с него идват и огромните отговорности и ние сме подготвени да ги поемем “, сподели Въличинов.

„ Искам да благодаря на всички хора, които стоят зад цялостната организация на идното международно състезание. Без тях нищо няма да е допустимо. За хората, които имам вяра, че ще бъдат в залата и всички, които ще ни поддържат, мога да обещая, че и аз и всички момчета ще подходим съществено към тази отговорност и ще се раздаваме на максимума от опциите си “, добави Вълчинов.

Двамата споделиха и кои са идолите, от които са се учили и на които желаят да наподобяват.

„ Моят кумир във волейбола е Цветан Соколов. Той е човек, на който се удивлявам извънредно доста за всичко, което е постигнал “, сподели Денис Карягин.

Самуил Вълчинов пък акцентира, че като дребен се е възхищавал на Матей Казийски.

„ В момента, когато упражнявам с мъжкия народен тим и се срещнах по-отблизо с Тодор Скримов, Цветан Соколов и останалите, изпитвам удивление към тях. Само като виждам с какви удари разполагат. Мечтата на всеки млад състезател е да му подражават. Затова и ние ще се стремим към това и се надяваме да не ви разочароваме “, приключи младата вяра на „ сините “ и България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР