София. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери обновяването на

...
София. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери обновяването на
Коментари Харесай

До края на юни приключва обновяването на градина „Йоан Павел II“ в София

София. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира обновяването на градина „ Йоан Павел II “ в регион „ Лозенец “. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община .
До края на юни ще приключат дейностите. Предстои засаждането на жив плет и озеленяване на столичната градина на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви “. Предвижда се да бъде засадена в допълнение растителност от широколистни и иглолистни дървета.

Обновяването стартира през април и включва възобновяване на осветлението с нови стълбове и осветителни тела, алейната мрежа с настилка от бетонови плочи и бордюри. Възстанови се детската площадка на мястото на остарялата, като още веднъж е обезпечено детско влакче, което е било детайл на остарялата площадка.

Изпълнител на обекта е „ СОФЕКОСТРОЙ “ ЕАД. Средствата за обновяването на градината са дарени на Столичната община от „ Булфелд ” ЕООД.

Ремонтът е координиран по Закона за културното завещание с Министерство на културата, защото градината е включена в Списъка на зелените площи, декларирани като монументи на градинското и парково изкуство на територията на София.
На инспекцията участва и зам.-кметът по направление екология Десислава Билева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР