*** София. Държавният глава Румен Радев ще започне консултации с представители на

...
***
София.
Държавният глава Румен Радев ще започне консултации с представители на
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 28 юни 2022 г.

***

София.

Държавният глава Румен Радев ще стартира съвещания с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно заседание за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент.

От 9.00 часа – с представители на парламентарната група на " ИТН " ;

От 10.15 часа – с представители на парламентарната група на „ Демократична България “;

От 11.30 часа – с представители на парламентарната група на Политическа партия " Възраждане ".

***

София.

От 9.30 часа в централата на КНСБ на пл. " Македония " 1, зала Европа Институтът за обществени и синдикални проучвания (ИССИ) към КНСБ със съдействието на Фондация Фридрих Еберет България провеждат на следващия ден, 28 юни, Първа годишна конференция на ИССИ " Труд, витален стандарт и обществена стратификация: Тенденции и провокации ".

***

София.

От 10.00 до 11.00 ч. българско време (09:00 – 10:00 CET) ще се организира хибридно събитие на тематика “Равен достъп до опазване на здравето “*, проведен от Групата по ползи за достъп до качествено опазване на здравето на членовете на Европейския парламент. Дискусията ще се организира в хибридно – присъствено и онлайн. За да се присъедините онлайн, нужно е да се регистрирате на следния линк: https://form.jotform.com/221711933111342.

***

София.

От 11.00 часа на езерото Панчарево Софийската опера и балет ще проведат конференция, отдадена на Летните фестивали.

***

София.

От 11.00 часа Народното събрание ще заседава изключително. В дневния ред са включени разискването на второ четене на измененията в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и в Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година

***

София.

От 11.30 часа ще се организира онлайн информативен ден по план BG16RFOP002-1.016-0015-C02 „ Повишаване на иновационната интензивност на ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР ПОДЗЕМНА ИНФРАСТРУКТУРА посредством основаване на център за развойно-експериментална активност и създаване на продуктова иновация”

***

София.

От 12.00 часа в градинката пред НДК до паметника с лъвчето при входа откъм Кравай ще бъде открита фотоизложбата „ ВИТОША – ПЛАНИНАТА, КОЯТО ДАВА ЖИВОТ “. Фотоизложбата е проведена от София – европейска столица на спорта, Природен парк Витоша и Столична община.

***

София.

От 12.00 часа в Зала 1 на Столична община, ул. „ Московска 33 “, на брифинг, на който общински съветници, взели участие в правенето на нова тарифна политика на София, ще дадат повече детайлности по отношение на препоръчаната Наредба.

***

София.

От 18.30 часа в Ателие „ Пластелин “ в София на ул. „ Цар Симеон “ № 48 ще бъде открита изложбата „ Живот на ръба “. на фотографа Антон Даскалов По време на изложбата ще се реализира благотворителна акция в поддръжка на “Розовата къща” – ниско прагов център за хора със зависимости.

***

Бургас.

От 18.00 часа в Международния конгресен център ще се организира церемонията по награждаването на участниците в Деветия интернационален книжовен юношески конкурс „ Който избави един човешки живот, избавя цяла галактика “, с тематика през актуалната година: " Необикновени действия на елементарни хора “, предизвикала сърцата и мозъците на 170 участници от 9 страни.

***

Варна.

От 10.00 часа в Зала Варна ще се организира встъпителна пресконферения във връзка пускане даването от АЛЕН МАК МЕД ООД на интегрирани здравно-социални услуги в „ Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии “ и „ Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция “ по Проект № BG05M9OP001-2.090-0013-C01 „ Разкриване и даване на интегрираните здравно-социални услуги „ Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция “ и „ Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии “ на територията на община Варна “ по процедура BG05M9OP001-2.090 „ Нова дълготрайна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2 – даване на новите услуги “, Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020.

***

Пловдив.

От 12.00 часа в Регионален етнографски музей – Пловдив ще се състои откриването на ХІV-то издание на Седмицата на обичайните занаяти. След двугодишно спиране заради пандемията, възрожденският двор на музея отново ще се изпъстри с цветове и оживи с шум и песни, а майсторите на старите занаяти още веднъж ще бъдат наши посетители.

***

Пловдив.

От 19.00 часа в Народна библиотека " Иван Вазов " - Пловдив, ул. " Авксентий Велешки`` № 17, “Младежко сдружение-България” в партньорство със Народната библиотека провеждат камерен концерт с премиерни осъществявания.

***

Сливен.

От 11.00 часа в зала № 105 ще се организира конференция на ръководителя Общински съвет Димитър Митев във връзка идната сесия на локалния парламент.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Тракийският съюз на зърнопроизводителите Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) ще открие публично жътвената акция

***

Стара Загора.

От 13.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на ръководителят на Политическа партия " АБВ " Румен Петков и Изпълнителното бюро на партията. Темата е: Актуална политическа конюнктура

***

Стара Загора.

От 11:30 часа, в офиса на партия ГЕРБ в Стара Загора ще се организира конференция във връзка идната сесия на Общинския съвет.

***

Търговище.

От 11.00 часа, в Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии на бул. " Александър Стамболийски " № 23 в Търговище ще се организира начална конференция по план № BG05M9OP001-2.019-0034-С01 „ Готови за света “. Той се осъществя по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси ", съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.

***

Шумен.

От 17.00 часа в Регионалната библиотека „ Стилиян Чилингиров “ (фоайе – 2 етаж) ще започва Информационен конгрес „ Бавария – България: бизнес благоприятни условия и вероятности “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР