София. Държавата отива към водовъртеж от избори. Това каза в

...
София. Държавата отива към водовъртеж от избори. Това каза в
Коментари Харесай

Виктор Димчев, преброител на протестите: Държавата отива към водовъртеж от избори

София. Държавата отива към въртоп от избори. Това сподели в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ Виктор Димчев, ТВ продуцент, фотограф, преброител на митингите през 2020 година Той уточни, че страната ни се намира в извънредно напрегната политическа обстановка.

„ За първи път от доста години насам Народното събрание не образува болшинство и свое държавно управление и страната отива към въртоп от избори, който може да продължи незнайно какъв брой време. Още повече, посрещаме измежду летните избори с ново законодателство, което е по този начин написано и с толкоз малко време, с цел да бъде направено, че може да се окажем изцяло в обстановка, в която не можем да произведем съответни избори, или някой оспорва изборите, или изборите не могат да дадат явен и прецизен резултат. Това е допустимо, тъй като следва за първи път да гласуваме напълно машинно с технология, която от една страна към този момент даде недостатъци при предходния избор, въпреки това доста от хората не са наясно по какъв начин да упражнят вота. Няма задоволително доста закупени машини и това може да провокира неприятна рецесия. Самият Изборен кодекс е оспорван в Конституционния съд и се чака решение по него. Ако то по някакъв метод не подхожда на това, което народните представители са решили в зала, можем да се окажем в деликатна обстановка, в която провеждането на изборите да бъде проблематично “, изясни анализаторът.

На политическия фронт е също толкоз комплицирано, тъй като партиите са заели войнствени позиции и прокарват политики на ненавист, добави Виктор Димчев.

По отношение на служебното държавно управление Виктор Димчев разяснява, че ревизионизмът в служебните кабинети в България не е традиция и е мъчно да се случи.

„ Миналият път, когато сегашният длъжностен министър-председател Стефан Янев беше в държавно управление - при проф. Герджиков, дружно с Румен Радев направиха забавна игра със самолетите „ Грипен “, които бяха признати на въоръжение, макар многото разнообразни отзиви. Дали ще се опитат и този път да създадат нещо такова или ще спазят традицията служебните кабинети да са много неутрални във връзка с политиката, с цел да произведат с главен фокус избори и сигурност в страната, чакам по-скоро пасивно служебно държавно управление “, сподели още Виктор Димчев.

Няма партия в България, която да е изкарала добър избирателен резултат и на последващи избори да го е подобрила, разяснява Виктор Димчев за упованията, свързани с резултатите след вота на 11 юли и опцията Има Такъв Народ да измести ГЕРБ от мястото на първа политическа мощ.

„ Ако в партията на Слави Трифонов не престават да се появяват хора, които не могат да вържат две думи пред медии или в парламентарната зала, представителите на партията са трима - четирима с изострен език, който не отива на естествените политически нрави, и Слави Трифонов не откри метод да вкара малко повече експертен капацитет, много трагично ще свърши тази негова заигравка “, предвижда анализаторът.

Според Виктор Димчев ще е същинска изненада, в случай че Слави Трифонов успее да увеличи % си на поддръжка.

Вилислава ВЕТРЕНСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР