София. COVID-19 постави пациентите с други заболявания в безпрецедентна изолация.

...
София. COVID-19 постави пациентите с други заболявания в безпрецедентна изолация.
Коментари Харесай

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” ще провежда безплатни консултации в рамките на кампанията „ИзлезОтИзолацията“

София. COVID-19 сложи пациентите с други болести в невиждана изолираност. Стотици българи не престават да отсрочват срещата си със експерт, до момента в който положението им не изисква неотложна здравна помощ. В тяхна поддръжка УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ” ще организира безвъзмездни съвещания, които ще доближат и до пациентите в цялата страна. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение . Кампанията се споделя „ ИзлезОтИзолацията “

„ В нашия фокус са страдащите от ICTER или по този начин наречената Жълтеница, както и тези с онкологични болести на жлъчно-чернодробната и панкреасна система и на стомашно-чревния тракт.
Характерно пожълтяване на очните ябълки, лигавиците и кожата на дланите и ходилата - първи сигнал, че би трябвало да потърсите помощ от експерт в жлъчно-чернодробната хирургия. Жълтеницата е положение, което свидетелства за начало на заболяване на кръвта, черния дроб или жлъчните пътища. Не подценявявайте тези признаци, тъй като те могат да доведат до изцяло утежняване на положението на пациента и необратими затруднения.
Системната среща със експерт е наложителна за пациентите с онкологични болести на черния дроб, панкреаса, стомаха и червата и е гаранция за това, че казусът ще бъде под надзор “, показаха от УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ”.

Първият ден за безвъзмезден обзор персонално от началника на Клиниката по хирургия доцент Добромир Сотиров е 17 април 2021 година. При прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения ще бъде оголен кабинет в Медицинския център „ Н. И. Пирогов ”. За консултация можете да се запишете всеки ден от 09.30 до 18.00 часа на телефон 0885 336431.

Доцент Сотиров усъвършенства своите хирургични умения във Англия и Франция. Последната година той оперира в Университетската болница на Оксфорд. Преди това шест години работи за Университетската болница Пол Брус в Париж. Оперирал е една година и в Университетската болница на Червения кръст в Лион.

В тези лечебни заведения доцент Добромир Сотиров натрупва опит в коремната и жлъчно-чернодробната и панкреасна хирургия. Придобива скъпи умения в лапароскопските интервенции, чернодробните резекции и трансплантации, лекуването на тумори на панкреаса, роботизираната коремна хирургия и подготовката и грижата за заболели в постоперативния интервал.

През 2021 година се завръща, с цел да поеме ръководството на Клиниката по хирургия в най-голямата незабавна болница в България – УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР