София. ЧЕЗ Разпределение България приключва два проекта с особено значение

...
София. ЧЕЗ Разпределение България приключва два проекта с особено значение
Коментари Харесай

136 000 домакинства в 7 столични района ще имат по-висока сигурност на електрозахранването за зимния сезон

София. ЧЕЗ Разпределение България завършва два плана с изключително значение за сигурността на електрозахранването в столицата - подмяната на кабел 110 kV " Зенит " и реконструкцията на подстанция " Фестивална ". Това са най-мащабните планове на компанията, приключени през 2019 година и са на обща стойност 6,3 млн. лева Това стана ясно по време на стартирането на оборудванията в подстанцията, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

Подстанция " Фестивална " обезпечава електрозахранването на 40 хиляди семейства, компании и институции в централна градска част на София, кварталите " Младост " -1 и 2, " Дружба " -1 и 2, Горубляне, Полигона, както и потребителите в промишлената зона Гара Искър и региона на 7-ми километър. В рамките на нейната реорганизация са били осъвременени разпределителните уредби приблизително напрежение и са били инсталирани нови уреди и съоръжение.

Компанията планува краткотрайна основна станция, която е изпълнявала функционалностите на подстанцията по време на ремонтните действия и е осигурявала различно електрозахранване на клиентите на компанията в региона. 2,9 млн. лева е инвестицията в замяна на кабел 110 kV " Зенит ".

Зорница КОСТАДИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР