София. Барелеф на революционера Георги Раковски официално беше открит във

...
София. Барелеф на революционера Георги Раковски официално беше открит във
Коментари Харесай

Барелеф на революционера Георги Раковски официално беше открит във Военната академия

София. Барелеф на революционера Георги Раковски публично беше открит във Военната академия, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Поводът е честването на 200 години от рождението на възрожденеца. Барелефът бе открит под звуците на химна на България. Барелефът беше открит под звуците на националния химн на България и беше осветлен от Негово Пеосвещество Белоградчишкия свещеник Поликарп. Преди това той оглави Преждеосвещена литургия в храм „ Св. Архангели “ в Академията.

В рамките на честванията се състоя церемониален обред. Пред паметника на Раковски бяха поднесени венци и цветя в символ на поклонение пред живота и делото на революционера.

Част от събитието бяха и Военноморските сили и представители на Националната гвардейска част. Преклонението пред активността на Раковски се състоя под маршовете на гвардейския духов оркестър.

Националните празнувания сe организират под патронажа на министъра на защитата Красимир Каракачанов, който одобри почетния часовой и поздрави военнослужещите във връзка празника.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР