София. Българското председателство има отличен принос за утвърждаване на засиления

...
София. Българското председателство има отличен принос за утвърждаване на засиления
Коментари Харесай

Еврокомисарят Йоханес Хан: Българското председателство има отличен принос за утвърждаване на засиления ангажимент на ЕС към Западните Балкани

София. Българското председателство има отличен принос за одобряване на засиления ангажимент на Европейски Съюз към Западните Балкани. Това сподели европейският комисар по разширението Йоханес Хан в изявление за Агенция " Фокус " . По думите му проведената от българското председателство среща в София – първата от 2003 година насам, която събра водачите на Европейски Съюз и Западните Балкани,е едно в действителност историческо събитие. " Мисля, че географската непосредственост на България със Западните Балкани, вашият опит и " чувство " и схващане за района и неговите провокации несъмнено помогнаха за триумфа на срещата. Радвам се, че и моята татковина Австрия, която ще поеме председателството от 1 юли, дефинира като собствен приоритет европейската вероятност на страните от Западните Балкани. Така че, има последователност във връзка с този значим развой ", разяснява той.
Хан добави, че с подписаната в София декларация, по която ръководителите от Европейски Съюз реализираха единодушие и към която се причислиха и сътрудниците от Западните Балкани, Европейски Съюз удостовери безапелационната си поддръжка за европейската вероятност на Западните Балкани и обстоятелството, че Европейски Съюз ще ускори поддръжката си за политическата, икономическата и обществена промяна на района.
Но желая ясно да заявя: няма директни пътища. Топката е в полето на страните, които желаят да се причислят – те би трябвало да бъдат дейни в провеждането на нужните промени, не поради „ Брюксел “, а на първо място поради своите жители.

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР