София. Българският червен кръст подкрепя глобална кръводарителска кампания. Това съобщиха

...
София. Българският червен кръст подкрепя глобална кръводарителска кампания. Това съобщиха
Коментари Харесай

Българският червен кръст подкрепя глобална кръводарителска кампания

София. Българският червен кръст поддържа световна кръводарителска акция. Това оповестиха от пресцентъра на БЧК . Българският червен кръст, Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и Park Center Sofia поддържат НВО България и канят почитателите на „ Игра на тронове “ да отпразнуват финалния сезон на сериала, като покажат своята отдаденост, като дарят кръв. Кръводарителската акция ще се организира на 28 и 29 март 2019 година сред 10.00 и 14.00 часа в Park Center Sofia на бул. „ Арсеналски “ 2.
Акцията е част от световна акция на HBO, която се организира през месец март в разнообразни градове в Съединени американски щати и Европа и е подкрепена от националните сдружения на Червения кръст. Героите от „ Игра на тронове “ проливаха кръвта си в името на Трона цели седем сезона в продължение на 67 епизода. Сега, в навечерието на финала, почитателите ще могат да дарят кръв в името на хуманната идея – избавяне на човешки живот.
Организаторите у нас се обръщат освен към феновете на поредицата, само че и към почитателите на положителното, с зов да се включат в тази самодейност и да станат постоянни кръводарители.
И до момента в който проливането на кръв за домогване до Железния престол е история от света на Вестерос, то дефицитът ѝ за разнообразни животоспасяващи интервенции е действителен проблем в международен мащаб. В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. Една трета от тях са деца. Кръвта няма сурогат – тя се набира само от кръводарители.
Акцията има специфична страница hbogo.bg/lp/bleedforthethrone и Фейсбук “КРЪВ ЗА ТРОНА “. Кандидат-кръводарителите могат да се осведомят по какъв начин да се приготвят за кръводаряване на redcross.bg или ncth.bg.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР