София. Българският алпинист Боян Петров е започнал да катери върха

...
София. Българският алпинист Боян Петров е започнал да катери върха
Коментари Харесай

Организаторите на експедицията: Боян Петров е започнал да катери Шиша пангма сам, след като другите алпинисти се върнаха заради лошото време

София. Българският планинар Боян Петров е почнал да катери върха самичък, откакто доста от неговите съ-алпинисти се върнаха поради неприятното време. Това се показва на „ Facebook “ страницата на екипа на Калифа, уредник на Хималайска експедиция 2018 .
„ Фокус “ разгласява позицията на уредниците: „ Що се отнася до публикацията ни за изгубването на Боян Петров- получихме доста известия дали имаме нова информация за българския планинар. Тъй като получаваме и известия от други страни, считаме, че е значимо да осведомяваме всички на британски. Нямаме вести след последната информация, Боян стартира да се катери към връх Шишапангма на 29 април и от този момент не се е прибирал в базата. Вчера той публично е бил разгласен за липсващ. Българският планинар е почнал да катери върха самичък, откакто доста от неговите съ-алпинисти се върнаха поради неприятното време. Унгарският планинар Давид Клайн, който също е на Шишапагма, следи събитията. Ако получим вести от него за българския планинар, ще ви осведомяваме на нашата „ Facebook “ страница! До тогава продължаваме да се надяваме, че Боян Петров ще се завърне. Екипът на " Калифа ".

Информацията, оповестена от уредниците на експедицията може да прочетете тук.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР