София. България цени приятелските си отношения с Индонезия, вие сте

...
София. България цени приятелските си отношения с Индонезия, вие сте
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: България цени приятелските си отношения с Индонезия, която е наш приоритетен партньор в Югоизточна Азия

София. България цени другарските си връзки с Индонезия, вие сте наш предпочитан сътрудник в Югоизточна Азия. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата му с министъра на външните работи на Република Индонезия Рътно Марсуди, оповестиха от държавната осведомителна работа . Премиерът посочи, че това е първата аудиенция на индонезийски външен министър от 25 години насам и изрази убеденост, че актуалното посещаване ще даде спомагателен подтик за развиването на двустранните връзки.
Според министър-председателя Борисов са налице редица сфери, в които има капацитет за по-активно съдействие. Премиерът сложи акцент върху търговията и вложенията, туризма и инфраструктурата. Борисов беше безапелационен, че взаимоотношението в региона на образованието и на високите технологии също е от съвместен интерес за двете страни.
Министър-председателят Бойко Борисов изрази вяра, че след вчерашната ползотворна среща на министър Марсуди с българския вицепремиер Екатерина Захариева, днешният българо-индонезийски бизнес конгрес с присъединяване и на министър Емил Караниколов ще даде спомагателен тласък за усилване на двустранното съдействие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР