София. България се нуждае от 100% грамотно население. Това заяви

...
София. България се нуждае от 100% грамотно население. Това заяви
Коментари Харесай

Галя Захариева, ГЕРБ: 13 млн. лв. в училища и детски градини е инвестирало правителството в София област

София. България се нуждае от 100% грамотно население. Това съобщи заместител - ръководителят на Комисията по обучение и просвета в 44-то Народно заседание Галя Захариева, която взе участие в платформата за цивилен разговор „ Европа в нашия дом ” в Самоков. Захариева сподели още, че за разлика от 2007 година, когато учителите бяха по „ седянките ”, през днешния ден, 12 години по-късно те към този момент не са сами, тъй като зад тях стои страната. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
„ Когато се приказва за Европа си споделяме, че тя е надалеч и по тази причина постоянно се чуват приказки, че европейските избори са маловажни, само че те слагат едно значимо начало. В последна сметка нещата в Европа се вземат решение въз основата на политики, а тези политики се дефинират представителите, които излъчваме ние - европейските жители. Част от тези политики са свързани с редица европейски стратегии, които дават опция за развиване на образованието ”, съобщи Галя Захариева и добави, че с изключение на средства от Европейския съюз напоследък българското държавно управление е вложило над 13 милиона лв. в учебни заведения и детски градини на територията на София област, като освен това в никакъв случай не е делило общините на наши и непознати.
Галя Захариева съобщи поддръжката си към новаторските учебни заведения и акцентира, че нововъведението би трябвало да бъде неизменима част от българското обучение. Тя изреди редица триумфи в просветителната сфера, само че бе безапелационна, че би трябвало да се продължи с надграждането на постигнатото до този миг. Българският преподавател би трябвало да е изобретателен, да бъде стимулиран да работи и да има опция за развиване, приключи Захариева.
На собствен ред заместител – министърът на образованието и науката Деница Сачева съобщи, че образованието е тематика, която сплотява всички. Тя уточни, че в просветителната система следва да бъдат вложени съвсем 2 милиарда и 400 милиона лв., като от тях милиард и 300 милиона ще бъдат заделени за двойно нарастване на учителските заплати до края на управническия мандат, други 700 милиона ще бъдат усвоени за възстановяване на материалната база в образователните и детските заведения, а над 400 милиона са планувани за цифровизация и новаторски технологии. „ Основен приоритет в образованието остава привличането на младежи в сектора. Да бъдеш преподавател е освен специалност, а предопределение и остава за цялостен живот ”, безапелационна бе Деница Сачева.
В гражданският разговор по тематика обучение участваха още регионалният координатор на ГЕРБ – София област и зам.-областен шеф на София област Галя Георгиева, националният представител от ГЕРБ – София област Валентин Милушев, началника на РУО София – район Росица Иванова, както и шефове, учители и хора, свързани с образованието от общините Долна баня, Ихтиман, Костенец и Самоков, които имаха опция да зададат своите въпроси.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР