София. България напълно подкрепя концепцията, разработена от Европейската комисия, за

...
София. България напълно подкрепя концепцията, разработена от Европейската комисия, за
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: България подкрепя концепцията на Европейската комисия за модернизация на Световната търговска организация

София. България изцяло поддържа концепцията, създадена от Европейската комисия, за рационализация на Световната комерсиална организация (СТО) във връзка с актуализацията на разпоредбите за интернационална търговия, даване на по-големи благоприятни условия за мониторинг и деблокиране на механизмите за арбитраж. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Женева, оповестиха от прессекретариата на президента . Държавният глава е на посещаване в Швейцария за присъединяване в 41-aта сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида. В рамките на визитата си Румен Радев има среща и с генералния шеф на Световната комерсиална организация Роберто Азеведо.
По думите на президента СТО е изправена пред сериозни провокации и има потребност от решителна поддръжка от държавите-членки. „ Нарушаването на разпоредбите за интернационалната търговия, несъразмерните дотации и протекционизъм и съвсем цялостното блокиране на апелативния орган на организацията рискуват освен да забавят международния стопански растеж и икономическото развиване, те рискуват към този момент и са предизвикателство пред открития политически ред “, акцентира Румен Радев.
Държавният глава уточни, че страната ни е с отворена стопанска система и половината от българския Брутният вътрешен продукт се образува вследствие на външната търговия и всеки проблем в областта на търговията рефлектира и върху икономическия растеж, опциите за развиване на стопанската система и вложенията. „ Надявам се да имаме по-бърз резултат. Ако не реализираме прогрес в това направление, това изрично ще се отрази и на българската стопанска система “, акцентира още президентът Румен Радев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР