София. България и Гърция ще работят активно заедно по въпросите

...
София. България и Гърция ще работят активно заедно по въпросите
Коментари Харесай

България и Гърция ще работят активно заедно по въпросите на миграцията и убежището като държави на първа линия

София. България и Гърция ще работят интензивно дружно по въпросите на миграцията и убежището като страни на първа линия.Това бе акцентът на работното посещаване в София на министъра по миграционната политика на Гърция, Георгиос Кумуцакос, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
Като страни на първа линия, България и Гърция са изправени пред общи провокации, свързани със засиления миграционен напън. Те би трябвало да обединят напъните си освен на двустранно равнище, а и в границите на Европейския съюз, с цел да се обърне нужното внимание на Източното Средиземноморие. Това би трябвало да се реализира и в тясно съдействие с Турция.
Това бе общото виждане, изразено от министър Младен Маринов и министърът по миграционната политика на Гърция, Георгиос Кумуцакос, по време на днешната им среща в София. Двамата дадоха висока оценка на двустранното съдействие в региона на вътрешните работи, както и по тематиките за миграцията и убежището. Изразена бе подготвеност за надграждане и разширение на съществуващото съдействие, за справяне с общите провокации - трансграничната престъпност, противозаконната миграция, трафика на хора, контрабандата на артикули.
Подчертано бе и смисъла на тристранното съдействие с Турция и основната роля в обмена на информация на тристранния контактен център за полицейско и митническо съдействие на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Откритият и градивен разговор с турската страна на всички равнища би трябвало да продължи, показаха двамата министри.
В рамките на работното си посещаване в София министър Кумуцакос организира и срещи с министър-председателя Бойко Борисов и заместник-министъра на външните работи Петко Дойков.
Осъществено бе и посещаване в Националния координационен център в Главна дирекция „ Гранична полиция “ за запознаване на място с миграционната конюнктура в България и напъните, които правоприлагащите органи поставят за ограничение на миграционния напън и отбрана на границите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР