София. Българите са умерено толерантни, когато става дума за семейните

...
София. Българите са умерено толерантни, когато става дума за семейните
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл“: 78% от българите са против еднополовите бракове

София. Българите са умерено толерантни, когато става дума за фамилните връзки. Това демонстрират данни на „ Галъп интернешънъл “ от началото на декември – седмици преди Рождество Христово. Разводи, свободни връзки, аборти и така нататък се одобряват необятно, само че не се одобряват, да вземем за пример, еднополови бракове. Личат и някои стандарти. Най-консервативни предстоящо наподобяват най-възрастните.
Данните са от постоянната ежемесечна, самостоятелна от външно финансиране, стратегия проучвания „ лице в лице “. Проучването е извършено сред 30 ноември и 7 декември. Изследването е планувано и извършено във връзка идния празник и преди почналия неотдавна спор за приемливост към хомосексуализма. То няма нищо общо с този спор.
Мнозинства от над 70% се афишират в отбрана на правото на аборт и бракоразвод. Също болшинства от над 70% пазят правото на общуване без брак и деца в общуване без брак. Явно по въпроса за фамилните връзки и децата обществото ни по-скоро е възприело по-либерален стандарт.
Категорично обаче е нежеланието за допускане на еднополови бракове. Те събират максимален дял отричане в проучването – 78% са „ срещу “.
На този декор болшинства от по към две трети от пълнолетните българи се афишират „ за “ опцията хора от разнообразни етноси и раси да подписват брак между тях. Очевидно етносът и расата към днешна дата към този момент не се преглеждат като възпиращ фактор в фамилните връзки.
Идеята за възпитателно принуждение не се споделя необятно. Макар и с повече нюанси, по-скоро надвива мнението, че шамарите за децата не са допустими. „ Галъп интернешънъл “ постоянно ревизира и отношението към насилието над дами. В проучване неотдавна се оказа, че то се отхвърля необятно и единствено 7% възприемат, че мъжът може да удря жена. Въпросните 7% обаче се равняват на над 300 хиляди души, а е допустимо да има „ скрити “ отговори – което значи, че паниката остава годна. Повече данни по тематиката вижте тук.
На този декор любознание буди фактът, че болшинство от 75% няма нищо срещу стандарта мъжът, главно, да дава отговор за приходите в фамилията. И мъже, и дами дават отговор в идентична степен с „ да “. Следващи проучвания би трябвало да покажат дали и до каква степен обществото ни възприема сходни възгледи и по други тематики.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР