София. Атмосферното налягане ще се понижава, ще стане по-ниско от

...
София. Атмосферното налягане ще се понижава, ще стане по-ниско от
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове на места ще превали и прегърми, максималните температури ще са между 23° и 28°

София. Атмосферното налягане ще се намалява, ще стане по-ниско от междинното за април. През нощта ще има раздрана междинна и висока облачност. Почти безшумно, с минимални температури сред 7° и 12°. Утре ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над Източна България. В следобедните часове над планинските региони в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Топло, с оптимални температури сред 23° и 28°, по-хладно по Черноморието. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките Анна Дякова. Над Черноморието ще има раздрана облачност, след обяд намаляваща тук-там до най-вече слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Над планините ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността. В следобедните часове над масивите в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще към 17°, на 2000 метра – към 9°.
През идващите дни ще доминира слънчево време. В следобедните часове над планините и планинските региони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще се задържи топло, с минимални температури сред 7° и 12° и оптимални – най-вече сред 23° и 28°; по-ниски ще бъдат по Черноморието – сред 12° и 17°. Още в четвъртък вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде най-вече слаб; тук-там в Дунавската низина и по Черноморието ще има краткотрайна утринна мъгла. До края на седмицата вятърът ще се резервира с източна съставния елемент, в източните региони - сдържан. В западната половина от страната температурите ще се задържат по-високи от нормалните, до момента в който от североизток ще стартира захлаждане.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР