София. 5G многократно увеличава капацитета на мрежите, което гарантира постоянно

...
София. 5G многократно увеличава капацитета на мрежите, което гарантира постоянно
Коментари Харесай

Любомир Малоселски, Vivacom: 5G гарантира постоянно качество на връзката

София. 5G неведнъж усилва потенциала на мрежите, което подсигурява непрекъснато качество на връзката, без значение от натоварването на мрежата. Това сподели Любомир Малоселски, шеф „ Продукти и услуги “ във Vivacom, в изявление за предаването „ Фокус ТЕХ “ на Радио „ Фокус ” . По думите му за потребителите изгодите ще бъдат най-осезаеми на обществени места, където са събрани по едно и също време доста хора – концерти, спортни събития и други всеобщи мероприятия.
“Технологията ще даде и напълно ново преживяване при мобилния гейминг – една промишленост, която занапред навлиза в България. Също по този начин 5G е наложителна инфраструктура на концепцията за умни градове, която слага същинско предизвикателство пред мрежите с възходящия брой устройства, изискващи непрекъсната съгласуваност. Точно тук имаме фрапантна разлика – 5G ни разрешава да адресираме към 1000 пъти повече по едно и също време свързани устройства на единица повърхност. По-ниското време забавяне, така наречен „ инертност “ в нашата промишленост при реализирането на връзката, от своя страна отваря врата за автоматизация на редица производства, всеобщо възвеждане на самостоятелни машини и роботи, в това число коли, развиване на изкуствения разсъдък, нови приложения и други. Не на последно място 5G в действителност е и пътят към ускорение на дигитализацията в обществения бранш. ”
Проучването по отношение на настройките към 5G технологията, направено в края на юли месец от организация „ Прагматика “, демонстрира, че близо 80% от запитаните биха употребявали 5G в всекидневието си, в случай че тя е налична за тях. Според анкетно изследване 61% показват безпокойство, че 5G ще усили сегашната им такса и че ще би трябвало да заплащат в допълнение за новата технология, заяви Малоселски и изясни, че 5G е част от всички абонаментни проекти за сегашни и бъдещи клиенти на Vivacom без в допълнение възнаграждение. Потребителите главно търсят сигурност и непоклатимост на връзката, без значение от мястото, на което се намират в страната, демонстрира още изследването.

„ Надграждането и развиването на инфраструктурата и покритието на нашата 5G мрежа е главен приоритет за Vivacom “, изясни още специалистът на компанията. Любомир Малоселски посочи, че за актуалната 2021 година компанията е възнамерявала 125 млн. лв. инвестиция в мрежата на Vivacom.

Росица АНГЕЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР