София. 26.11.2021 г. гр. София Днес стартира седмото издание на

...
София. 26.11.2021 г. гр. София Днес стартира седмото издание на
Коментари Харесай

Стартира седмото издание на Vivacom Регионален грант

София. 26.11.2021 година гр. София Днес започва седмото издание на Vivacom Регионален грант. Програмата поддържа финансово и логистично публично значими дела на цивилен организации, които имат реформаторски хрумвания за решение на значими проблеми за локалните общности в дребните и огромни обитаеми места. Регионалният грант се реализира в партньорство с Българския център за нестопанско право (БЦНП). Това оповестиха от Vivacom.
Тази година Програмата се концентрира главно върху две предпочитани области - обучение и запазване на околната среда. На особено онлайн събитие Vivacom и БЦНП показаха новия фокус на акцията и стъпките, които гражданските организации би трябвало да подхващат, с цел да аплайват за финансиране и да извършват по-ефективно плановете си в изискванията на засилени противоепидемични ограничения. ПР специалисти срещнаха участниците с най-важните правила в връзките на Неправителствени организации в областта на образованието и опазването на околната среда.
" Ако първите седем години слагат основата, то тази на Vivacom Регионален грант е солидна, устойчива и изменяща в положителна посока средата за локалните общности в България. Седмото издание на програмата се концентрира върху обучение и запазване на околната среда – две тематики, които изискват дълготрайни и непрекъснати старания, новаторски подходи и отдаденост. Това са параметри, които имаме вяра, че кандидатстващите за поддръжка ще интегрират в своите планове, и че още веднъж ще имаме доста стойностни оферти. " – показа Веселка Вуткова, шеф Корпоративни връзки във Vivacom.
„ Проблемите, основани от пандемията, ни научиха, че единствено дружно можем да намираме положителните и работещи решения. Затова и гражданските организации, с техните начинания за смяна и битка за благоденствие са толкоз значими. Горди сме да кажем, че дружно с Vivacom откриваме седмото издание на Регионалния грант, което ще отвори прозорец за нови и вдъхновяващи истории по какъв начин можем да се оправим по-добре тук и в този момент “ - показа Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право, дълготраен сътрудник на самодейността.
Общият размер на фонда в седмото издание е 60 000 лева Стойността на гранта, който може да получи всеки план, е до 5 000 лв.. Продължителността на плана би трябвало да бъде до една година. Няма ограничаване в броя планове, които една организация може да подаде. В Програмата могат да аплайват и организации, които към този момент са получили финансова поддръжка предишни години. Важното е самодейностите да са с просветителна или екологична тема и да са ориентирани към смяна, потребна за локалната общественост.
Проектните оферти се изпращат до 12 януари 2022 година единствено онлайн, посредством попълване на електронен формуляр за кандидатстване на /> www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply..

За миналите шест години в границите на Програмата Регионален грант, Vivacom е дал над 382 420 лева за 82 планови хрумвания на 77 цивилен организации. Въпреки здравната рецесия и икономическата криза Vivacom Регионален грант още веднъж застава зад публично значимите дела, които дават отговор на следните критерии:
1) Фокус върху обучение или запазване на околната среда;
2) Полза от реализирането на самодейност или решение на проблем за локалната общност;
3) Въвличане на локалната общественост.
Победителите в седмото издание на Vivacom Регионален грант ще бъдат оповестени през март 2022 година Журито, което ще прави оценка и сортира плановете тази година, е в състав: Веселка Вуткова, шеф „ Корпоративни връзки ” във Vivacom, Ива Дойчинова, публицист и деятел за цивилен дела, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „ Българска история “, Райко Байчев, публицист в онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право.

Повече информация и изискванията за кандидатстване в Регионалния грант ще намерите на уеб страницата https://vivacomfund.bg/regionalgrant/
.. https://vivacomfund.bg/regionalgrant/, както и на Неправителствени организации Портала /> (www.ngobgb.info).

, медиен па сътрудник на Регионалния грант от началото на акцията.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР